Aller undersøger mulig Se og Hør-læk hos Nets

Både koncernen bag ugebladet Se og Hør og politiet vil undersøge Se og Hørs mulige overvågning af kendte danskeres kreditkort-aktiviteter

ARKIVFOTO. Allers administrerende direktør oplyser til TV2 News, at man har indledt en intern undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendtes PBS-aktiviteter. (se Ritzau historier) Pål Thore Krosby adm. direktør hos Aller.Pål Thore Krosby adm. direktør hos Aller
ARKIVFOTO. Allers administrerende direktør oplyser til TV2 News, at man har indledt en intern undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendtes PBS-aktiviteter. (se Ritzau historier) Pål Thore Krosby adm. direktør hos Aller.Pål Thore Krosby adm. direktør hos Aller. Foto: Søren Bidstrup/ Denmark.

Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, oplyste i aftes, at bladhuset har iværksat en uvildig undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendte danskeres kreditkort-aktiviteter.

Vi er overraskede over de oplysninger, der bringes frem i BT i dag. Hvis de påståede beskyldninger om systematisk overvågning er korrekte, tager vi naturligvis afstand fra sådanne metoder, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Vi kan forstå, at der sandsynligvis igangsættes undersøgelser af sagen hos politiet, og vi vil i denne forbindelse tilbyde politiet og andre offentlige myndigheder vores fulde samarbejde. Vi har al mulig interesse i at få denne sag afdækket, da vi naturligvis forventer af vores chefredaktører og medarbejdere i øvrigt, at de udfører deres arbejde inden for lovens rammer, siger han uden at ville komme nærmere ind på, hvordan kulegravningen konkret skal foregå.

LÆS OGSÅ: Tysk frygt for Snowden-besøg

Ifølge Aller skal undersøgelsen dog foretages af en tredjepart.

BT citerede i går en ny bog af en tidligere Se og Hør-journalist for, at en ansat ved PBS, det nuværende Nets, skal være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres dankorttransaktioner.

Se og Hør brugte oplysningerne til at holde øje med de kendtes færden, tage billeder af dem på ferie, beskrive deres indkøb, restaurantbesøg og byture samt få mistanke om utroskab og graviditeter.

Hos Københavns Vestegns Politi oplyser vicepoliti-inspektør Carsten Jansson, at politiet har kontaktet Nets.

Vi har læst BTs artikel, og da Nets ligger i Ballerup, som jo ligger i vores politikreds, så har vi taget kontakt til dem, fortæller Carsten Jansson.

Selvfølgelig tager vi den slags alvorligt, og det er en alvorlig sag, hvis det er sandt. Men om det er rigtigt eller forkert, det ved vi ingenting om endnu, siger Carsten Jansson.

Se og Hørs nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, har meddelt, at han ikke kender noget til, at Se og Hør skulle have benyttet sig af systematisk overvågning af de kendtes kreditkortaktiviteter, og han tager afstand fra metoden.

Også Nets vil nu undersøge, om beskyldningerne har noget på sig, fortæller kommunikationskonsulent Ulrik Marschall.

Det er en ny information for os, som vi tager meget alvorlig. På den baggrund har vi sat en undersøgelse i gang for at afdække, om det kan være sket, siger han.

Ifølge Ulrik Marschall er det for tidligt at afgøre, hvad konsekvenserne kan blive, hvis det viser sig, at oplysningerne i bogen er rigtige.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over, at Københavns Vestegns Politi undersøger sagen.

Det er meget alvorligt, hvis beskyldningerne er rigtige. Det rette sted at få undersøgt, om der er begået noget strafbart, er hos politiet. Jeg er derfor glad for, at Københavns Vestegns Politi har taget sagen op. Derudover har vi jo Datatilsynet, der som uafhængig tilsynsmyndighed på området kan tage sager om misbrug af persondata op, siger Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar.

Retsordførerne Preben Bang Henriksen (V), Karina Lorentzen (SF) og Trine Bramsen (S) har alle efterlyst, at politiet og Datatilsynet undersøger beskyldningerne i Livet, det forbandede.

BTs chefredaktør Olav Skaaning Andersen oplyser til flere medier, at avisen har tjekket bogen og fundet dokumentation for dens oplysninger om, at Se og Hør blandt andet brugte prins Joachims og tv-værten Line Baun Danielsens kreditkortoplysninger.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen mener, at sagen kan minde om skandalen i mediemogulen Rupert Murdochs News Corporation. Murdoch måtte lukke den britiske tabloidavis News of the World, som havde misbrugt fortrolige teleoplysninger.

Kilde: BT og Ken B. Rasmussen: Livet, det forbandede