Jesus grillede fisk, men serverede han også koldskål?

Helgrillet rødspætte med citronmarinerede kartofler vendt i dild og koldskål som dessert er skøn sommermad

Det store teologiske spørgsmål er, om Jesus også serverede dessert for sine disciple? Friske frugter lyder sandsynligt. Men da alt er muligt for Gud, kan jeg lide at forestille mig, at det var koldskål med kammerjunkere.
Det store teologiske spørgsmål er, om Jesus også serverede dessert for sine disciple? Friske frugter lyder sandsynligt. Men da alt er muligt for Gud, kan jeg lide at forestille mig, at det var koldskål med kammerjunkere. . Foto: Scanpix.

Da Jesus efter sin opstandelse viser sig for tredje gang, er han ved Genezareth Sø. Disciplene er ude at fiske. Han tænder nogle trækul og går i gang med grille fisk til dem. Da disciplene går i land med de 153 fisk, de har fanget, har han et måltid parat. I dag er der bygget en kirke over den klippe, som Jesus serverede middagen på. Jeg har snuset til de rå sten, som kaldes Mensa Christi, Kristi bord, og synes, de fortsat lugter af kul og fisk. Det glæder mig, at Kristus brugte trækul.

Min egen gasgrill er stillet væk for evigt. Det kan godt være, at det er nemmere at styre maden på gasgrill. Men jeg kan bedre lide både synet af de glødende kul og den mere røgede smag, som både fisk, kød og grøntsager får.

Mange mener, at det er umuligt at grille fisk, uden at kødet sætter sig fast. Det passer ikke. Jesus kunne, og vi kan også, hvis vi an-skaffer os en fiskevender. Den fås i alle størrelser. Med sådan en vender, som fisken monteres i, kan man tilberede alle mulige slags fisk.

Det store teologiske spørgsmål er, om Jesus også serverede dessert for sine disciple? Friske frugter lyder sandsynligt. Men da alt er muligt for Gud, kan jeg lide at forestille mig, at det var koldskål med kammerjunkere.