Jeg glemmer aldrig rejseforsikring igen

Kunstneren Poul Pava blev reddet af sit guldkreditkort, da datteren fik blindtarmsbetændelse og endte på Hosni Mubaraks private hospitalsstue

Poul Pavas datter Maja i Egyptens tidligere præsident Hosni Mubaraks lænestol.
Poul Pavas datter Maja i Egyptens tidligere præsident Hosni Mubaraks lænestol. . Foto: Privat.

Maleren og designeren Poul Pava er kendt for sine naivistiske figurer, der er trykt på kopper og tallerkener og som lærredstryk i tusindvis i adskillige lande verden over. Han driver samtidig både flere gallerier og en restaurant på Bornholm, men en rejseforsikringssag havde nær kostet den dygtige forretningsmand dyrt for nylig.

Hjemme på Bornholm syntes Poul Pava nemlig ikke, at det virkede nødvendigt at betale for en rejseforsikring oven i den ferie til Egypten, han havde bestilt til sig selv, sin ekskone og deres fire børn. De var nok rigeligt forsikrede i forvejen, troede han. Men tre dage efter at de var landet i Egypten for at slappe af sammen i Sharm el-Sheikh, begyndte datteren Maja at klage over mavesmerter.

”Min store dreng Emil var lige blevet opereret for blindtarmsbetændelse derhjemme, så det virkede usandsynligt, at hun også skulle have fået blindtarmsbetændelse, men det havde hun,” siger Poul Pava, der selvfølgelig først og fremmest var nervøs for sin datter, som hurtigt blev indlagt på et privathospital. Men dér viste det sig, at ekskonens forsikringer ikke gjaldt heller ikke hendes MasterCard Guld, så Poul Pava kørte sit eget kreditkort igennem hospitalets kortlæser uden at vide, hvad det ville koste ham.

”Operationen gik heldigvis godt, men så begyndte jeg at blive nervøs for, hvad opholdet ville koste mig. En halv million? En hel million? Til alt held viste det sig, at jeg selv var dækket gennem forsikringerne i forbindelse med mit eget MasterCard Guld, hvor jeg åbenbart havde lavet en bedre aftale om dækning end min ekskone, men det fik jeg først at vide efter flere dage,” siger Poul Pava, der nu opfordrer alle til at tjekke deres rejseforsikringer, inden de tager ud i verden. Der er nemlig stor forskel på de enkelte aftaler, man kan få gennem forsikringsselskaber og kreditkortudbydere.

Poul Pavas egen datter, Maja, fik dog en gratis oplevelse på hospitalet, da familien fik forvildet sig ind i Egyptens tidligere præsidents private afdeling, hvor den nyopererede danske pige fik lov til at sidde i Hosni Mubaraks lænestol som den første dansker nogensinde, fortæller Poul Pava, der nu ser tilbage på oplevelsen som et eventyr, der heldigvis endte godt og lærerigt.

”Jeg glemmer i hvert fald aldrig rejseforsikring igen,” siger han.