Græshopperne synger i august

Græshoppe-hannerne synger for at tiltrække hunner

Græshopper er verdensmestre i at camouflere sig, idet de tilpasser deres farver til de områder, de færdes i.
Græshopper er verdensmestre i at camouflere sig, idet de tilpasser deres farver til de områder, de færdes i. . Foto: Scanpix.

Om foråret og i forsommeren er naturens lydbillede præget af fuglesang, men her i sensommeren, hvor mange fuglestemmer er forstummet, tager græshopperne over med deres sang.

Sang er nu så meget sagt, for det, der sker, er, at græshoppehannerne gnider forvingerne mod hinanden, lidt ligesom en violinbue mod violinstrenge, med det formål at frembringe en høj lyd, der kan tiltrække hunnerne. Det er den lyd, vi alt efter temperament kan nyde eller lade os irritere af i de kommende måneder. En stille lun aften i en have med en ikke alt for veltrimmet græsplæne vil være et godt udgangspunkt. Ligesom man også kan høre græshopperne på enge og andre naturarealer, hvor der findes forskellige græsarter. I lighed med de fleste andre insektarter har græshopperne haft gode betingelser i denne sæson med mild vinter, lunt forår og varm sommer, så der er mange af dem. I Danmark findes der løvgræshopper og markgræshopper.

Lige så høj og gennemtrængende lyden fra græshoppperne er, lige så svært kan det være at få øje på de langbenede insekter. Græshopper er nemlig verdensmestre i at camouflere sig, idet de tilpasser deres farver til de områder, de færdes i.

Med alderen mister vi desværre evnen til at høre græshoppernes høje frekvenser, så det gælder om at nyde dem, mens vi kan.