Oplev advent i London

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser på en dejlig adventsrejse til London fra den 27. november til 1. december 2014 og oplev den smukke by ved juletid

London op til jul er noget særligt. Her ses juleudsmykning på Regent Street i London. Klik på pilen for at se flere billeder. -
London op til jul er noget særligt. Her ses juleudsmykning på Regent Street i London. Klik på pilen for at se flere billeder. - . Foto: Andy Rain/EPA/Scanpix.

Så er det nu! Den søde advents- og juletid skal planlægges. For 12. gang inviterer vi Kristeligt Dagblad-læsere til at begynde det hele med sang, musik og fest i Lon-don.

London op til jul er noget særligt. n gang skal være den første, og har man først været der, så kommer man igen. Man kan trygt tage med, også selvom man synes, at sproget ikke ræk-ker, eller fordi man er nervøs for den store by. Men man skal være rimelig godt til bens. Vi skal op og ned ad Londons gader og køre med både lokale busser og Londons berømte Underground.

Tre ting går vi særligt efter:

Musikken i den engelske kirke er fantastisk. Den op-søger vi i Westminster Abbey og i St. Paul's Cathedral, hvor drengekor, orgelspil og bibellæsninger giver os en oplevelse som at være i Himlen.

Vi skal selvfølgelig se nogle af Londons mest storslåede herligheder. Under kyndig vejledning af dansktalende guider får vi set de væsentligste, lige fra Parlamentets høje haller til Covent Gardens julemarked.

Så er der det med fælles-skabet: Ingen skal føle sig alene eller forladt. Vi spiser sammen et par aftener, men på den anden side kan man melde sig ud af og ind i fællesskabet, når og hvor man vil.

Da vi bor på et hotel lige midt i teaterkvarteret, er der mulighed for, på egen hånd, at tage i teateret eller gå til koncert.

På vejen hjem besøger vi Windsor Castle og ser det imponerende slot - dog ikke alle 500.000 kvadrat-meter.

The choristers rehearse in St Paul's Cathedral on December 9,  2013. The choristers of St Paul's Cathedral are preparing for their busiest time of the year,  rehearsing for numerous services and concerts throughout the festitve period of December. AFP PHOTO/BEN STANSALL
The choristers rehearse in St Paul's Cathedral on December 9, 2013. The choristers of St Paul's Cathedral are preparing for their busiest time of the year, rehearsing for numerous services and concerts throughout the festitve period of December. AFP PHOTO/BEN STANSALL Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL