På højskole i Sevilla ved påsketid

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på et spændende højskoleophold den 21. - 28. marts 2015

Specielt i 1500-tallet efter opdagelsen af Amerika blomstrede Sevilla. På billedet ses Plaza de Espanas indre gård i Sevilla. -
Specielt i 1500-tallet efter opdagelsen af Amerika blomstrede Sevilla. På billedet ses Plaza de Espanas indre gård i Sevilla. - . Foto: Den spanske Stats turistbureau.

Vi byder velkommen til en højskoleuge i dejlige Andalusien med morgensang, foredrag, udflugter og hyggeligt samvær. Her er tilmed en mulighed for at rejse foråret i møde og opleve optakten til påsken i Sevilla og Malaga.

Vi vil opleve, hvordan bærerne øver sig i gaderne på at bære de store opsatser med Jomfru Maria og Jesus. I kirkerne pyntes figurerne, og alt sitrer af forventning.

Udgangspunktet for ugen er et skønt hotel, der ligger ved den hvide landsby Alcal de Guadaira, kun 30 minutters kørsel fra Sevilla. Hotellet ligger i en fredelig fyrreskov og har floden i baghaven.

Vi vil i ugens løb fordybe os i byen Sevillas spændende historie og mange attraktioner. Specielt i 1500-tallet efter opdagelsen af Amerika blomstrede Sevilla. Flere af byens imponerende kirker og monumenter vidner om denne storhedstid, hvor også malerkunsten nåede nye højder. Vi vil over to dage se både kendte og mindre kendte lokaliteter i Andalusiens elegante hovedstad. Vi skal naturligvis besøge domkirken, de kongelige paladser, kunstmuseet, det jødiske kvarter samt et par andre spændende kvarterer i byen. Desuden vil vi tage på udflugt mod vest til det sted, hvorfra Columbus drog ud i 1492. Vi skal her blandt andet se kopier af de oprindelige skibe samt besøge klosteret La Rbida, der stadig er et fungerende kloster. Her opholdt Columbus sig i flere perioder inden den første rejse mod vest.

Vi byder også på en dagsudflugt, hvor vi blandt andet skal besøge Cdiz, der ligger smukt omkranset af vand til alle sider. Her er meget at se og opleve, og vi skal naturligvis også smage sherryen, som netop kommer fra dette område!

Vi flyver til og fra Malaga på denne rejse og det betyder, at der også bliver mulighed for at opleve denne by. Vi bor lige ved domkirken og det elegante gågade-kvarter. Fra Malaga til Sevilla passerer vi bjergene ved Ronda. Her stopper vi på udturen i den måske smukkeste hvide landsby af dem alle, Zahara de la Sierra. På hjemturen gør vi holdt i Ronda og får lejlighed til at beundre de smukke broer over den dramatiske kløft midt i byen.

Min kone, Pia Köllner, og jeg er rejseledere på denne tur. Vi driver sammen bureauet Granada Kulturrejser og har desuden højskole i bagagen, da jeg gennem 15 år har været lærer og forstander på Ry Højskole. Det har været en drøm for os at kombinere spansk kultur med den danske højskoletradition. Vi har gennem flere år holdt højskole ved Granada i samarbejde med Kristeligt Dagblad - nu glæder vi os til Sevilla.

Rooftops in village of Zahara de la Sierra, Cadiz province, Spain
Rooftops in village of Zahara de la Sierra, Cadiz province, Spain Foto: Scanpix