Internationale æbleplukkere på Samsø

De danske frugtplantager har igennem mange år haft internationale plukkere til at plukke deres frugt. Netop nu er sæsonen ved at være slut og dermed er der masser af dansk frugt til forbrugerne indtil næste forår.På Samsø ligger en af de store frugtplantager, og mens det tidligere var folk fra Samsø, som sørgede for at plukke frugten i hus, har det siden midten af 1980'erne været plukkere fra diverse EU-lande, som har brugt et par måneder på at tjene penge på plukkeriet. En af plukkerne som kommer igen og igen for at hjælpe med plukningen, er 28 årige Yolanda Duaso Amado fra Barcelona i Spanien. ”Hjemme i Spanien er der ikke meget arbejde at få, og når vi er færdige med at plukke æbler på Samsø i næste uge, rejser jeg til Indien, hvor jeg nyder at være. Det er en rigtig god arbejdsplads hos Alstrup frugt på Samsø og jeg vender selvfølgelig tilbage til næste sæson,” fortæller hun. - Tekst og
De danske frugtplantager har igennem mange år haft internationale plukkere til at plukke deres frugt. Netop nu er sæsonen ved at være slut og dermed er der masser af dansk frugt til forbrugerne indtil næste forår.På Samsø ligger en af de store frugtplantager, og mens det tidligere var folk fra Samsø, som sørgede for at plukke frugten i hus, har det siden midten af 1980'erne været plukkere fra diverse EU-lande, som har brugt et par måneder på at tjene penge på plukkeriet. En af plukkerne som kommer igen og igen for at hjælpe med plukningen, er 28 årige Yolanda Duaso Amado fra Barcelona i Spanien. ”Hjemme i Spanien er der ikke meget arbejde at få, og når vi er færdige med at plukke æbler på Samsø i næste uge, rejser jeg til Indien, hvor jeg nyder at være. Det er en rigtig god arbejdsplads hos Alstrup frugt på Samsø og jeg vender selvfølgelig tilbage til næste sæson,” fortæller hun. - Tekst og . Foto: Jens Øster Mortensen.

0De danske frugtplantager har igennem mange år haft internationale plukkere til at plukke deres frugt, og netop nu er sæsonen ved at være slut. På Samsø ligger en af de store frugtplantager, og mens det tidligere var folk fra Samsø, som sørgede for at plukke frugten i hus, har det siden midten af 1980'erne været plukkere fra diverse EU-lande, som har brugt et par måneder på at tjene penge på plukkeriet. En af plukkerne som kommer igen og igen for at hjælpe med plukningen, er 28 årige Yolanda Duaso Amado fra Barcelona i Spanien. ”Hjemme i Spanien er der ikke meget arbejde at få, og når vi er færdige med at plukke æbler på Samsø i næste uge, rejser jeg til Indien, hvor jeg nyder at være. Men jeg vender selvfølgelig tilbage til næste sæson,” fortæller hun. - Tekst og foto: Jens Øster Mortensen.