Anemonetid i skoven

Det er et utroligt syn, der møder besøgende i Sonnerup Skov ved Arresø. I skovbunden pibler det frem med hvide anemoner, som har lagt sig som et tæppe hen over jorden. Anemonen blomstrer om foråret, hvor masser af lys når hele vejen ned til skovbunden. Når bøgen får grønne blade, bliver det samtidig anemonens sidste dage. For den kan ikke leve uden sollys. Der er ikke mange andre blomster, der har så kort livscyklus som anemonen, og derfor passer den perfekt ind som bundtæppe i skoven. Anemonen kan nå at blomstre, springe ud og blive bestøvet på to-tre uger, inden de grønne bøgeblade tager livet af den. Foruden de mange anemoner er Sonnerup Skov er også kendt for et rigt fugleliv, og det er muligt at få øje på både hav- og fiskeørne. De særligt heldige vil også kunne få en bæver at se. I 2009 udsatte Natur-styrelsen 24 nordtyske bævere i Pøleå og Arresø. - Tekst og
Det er et utroligt syn, der møder besøgende i Sonnerup Skov ved Arresø. I skovbunden pibler det frem med hvide anemoner, som har lagt sig som et tæppe hen over jorden. Anemonen blomstrer om foråret, hvor masser af lys når hele vejen ned til skovbunden. Når bøgen får grønne blade, bliver det samtidig anemonens sidste dage. For den kan ikke leve uden sollys. Der er ikke mange andre blomster, der har så kort livscyklus som anemonen, og derfor passer den perfekt ind som bundtæppe i skoven. Anemonen kan nå at blomstre, springe ud og blive bestøvet på to-tre uger, inden de grønne bøgeblade tager livet af den. Foruden de mange anemoner er Sonnerup Skov er også kendt for et rigt fugleliv, og det er muligt at få øje på både hav- og fiskeørne. De særligt heldige vil også kunne få en bæver at se. I 2009 udsatte Natur-styrelsen 24 nordtyske bævere i Pøleå og Arresø. - Tekst og . Foto: Petra Theibel Jacobsen.

”Det er et utroligt syn, der møder besøgende i Sonnerup Skov ved Arresø. I skovbunden pibler det frem med hvide anemoner, som har lagt sig som et tæppe hen over jorden. Foruden de mange anemoner, er Sonnerup Skov er også kendt for et rigt fugleliv, og det er muligt at spotte både hav- og fiskeørne. De særligt heldige vil også kunne få en bæver at se. I 2009 udsatte Naturstyrelsen 24 nordtyske bævere i Pøleå og Arresø , og sidste år i april var der for første gang sikkerhed for, at bæverne yngler med succes. En lille bæverunge blev set svømme rundt i Pøleå.”