”Byen med de rygende skorstene” kommer på udstilling

Cigarillo-sorterere fra C.W. Obels fabrik i 1950'erne. -

Cigarillo-sorterere fra C.W. Obels fabrik i 1950'erne. - Foto: Aalborg Historiske Museum

Historien om industrien i Aalborg, de ansatte og hele epoken fortælles i øjeblikket på Aalborg Historiske Museum

I mange år var Aalborg kendt som ”Byen med de rygende skorstene” - en blomstrende industriby, hvor over halvdelen af arbejdsskaren hver morgen fulgte fabriksfløjterne og myldrede ind til samlebånd og maskiner.

Spritten, Eternitten og C.W. Obels Tobaksfabrik var nogle af de mest kendte, men der var hundredvis af store og små industrivirksomheder i Aalborg. Det er historien om dem, deres ansatte og den epoke i Aalborgs - og Danmarks - historie, der nu fortælles på Aalborg Historiske Museum.

”Vi vil gerne sætte fokus på en periode, der allerede er ved at blive glemt. Unge mennesker har måske svært ved at forstå deres bedste forældre, når de fortæller om deres arbejdsliv på 'Spritten', 'Syren' eller værftet. Vi vil også gerne fortælle om det sammenhold, der var på arbejdspladserne dengang,” siger Inger Bladt, der er museumsinspektør på Aalborg Historiske Museum.

De mange fabrikker og det store udvalg af varer ”Made in Aalborg” er den ene side af historien. Den anden del fortæller histo-rien om dagligdagen på arbejdspladsen - om pausekultur, øgenavne og lange arbejdsdage, om forskelle i vilkårene for mænd og kvinder, faglærte og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.