Det er nu, der skal investeres i sommerens fuglesang

Det er nu, fuglene sætter jagten ind efter passende boliger til den forestående redebygning, og derfor er ...

Det er nu, fuglene sætter jagten ind efter passende boliger til den forestående redebygning, og derfor er det også nu, der skal muges ud i de gamle fuglehuse eller etableres nye. - Foto: Lars Laursen/Scanpix

Det er nu, de bevingede skønsangere sætter jagten ind efter passende boliger til den forestående redebygning, og derfor også nu, der skal muges ud i de gamle fuglehuse eller etableres nye.

Nu sker det endelig igen. Når solen bryder gennem skydækket og fylder skovens lysning med varme, gyldne stråler, synger fuglene på ny. Solsorten, blåmejsen og musvitten. Vi kan selvfølgelig nøjes med at nyde dem her i lysningen på særligt solrige dage, men vil vi sikre os fuglesang hele sommeren i haver, baggårde og på altaner, så er det nu, der skal sættes ind.

Det er nemlig nu, de bevingede skønsangere sætter jagten ind efter passende boliger til den forestående redebygning, og derfor også nu, der skal muges ud i de gamle fuglehuse eller etableres nye.

Fuglene selv vil gøre et stort arbejde for at rydde resterne fra sidste års beboere, men man hjælper dem godt på vej ved selv at vende kasserne på hovedet og tømme dem for efterladt indbo.

Efterladenskaberne fra sidste års første, andet og tredje kuld kan nemlig være fulde af mider og utøj, og hvis de voksne fugle ikke selv kommer utøjet til livs, risikerer ungerne at gå til.

Rene kas-ser vil altså være den bedste investering i sommerens symfonier, og hvis man vil, kan man langt hen ad vejen ligefrem komponere sine egne koncerter ved samtidig at udstyre kasserne med forskellige

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.