Forladt spansk kirke bliver til skaterpark

Siden indvielsen kort før jul sidste år er det strømmet til med skatere og deres skateboards fra hele ...

Siden indvielsen kort før jul sidste år er det strømmet til med skatere og deres skateboards fra hele Spanien og andre lande i Europa. Foto: Cesar Manso/AFP/Scanpix

En forladt kirke i Nordspanien har fået en ny og usædvanlig anvendelse. Kirken er blevet indrettet som skaterpark og udsmykket af en spansk graffitikunstner

For 100 år siden var det bøn og salmesang, der trak folk til kirken i Llanera, en lille by i Asturien i Nordspanien. I årtier lå kirken ubrugt og forladt hen, men i dag har den fået nyt liv som tumleplads for skatere og deres skateboards.

Siden indvielsen kort før jul sidste år er det strømmet til med skatere fra hele Spanien og andre lande i Europa.

”Vi får omkring 100 e-mails hver dag fra folk, der vil prøve skaterbanen,” siger Ernesto Fernández Rey fra selskabet Church Brigade, der driver kirken, til dagbladet La Vanguardia.

Fernández Rey arbejder på, at den gamle kirke skal kunne bruges til andre kulturelle formål såsom musikkoncerter, udstillinger og workshops, ligesom han er i færd med at oprette en skaterskole. Men han understreger, at han er åben over for andre idéer, som kan sendes på info@laiglesiaskate.com.

Kirken blev oprindelig opført i begyndelsen af det 20. århundrede på et område, der tilhørte den nordspanske sprængstoffabrik Santa Bárbara i Llanera, der ligger halvvejs mellem de to store asturiske byer Oviedo og Gijón. Dengang var Santa Bárbara-fabrikken en driftig virksomhed med hundredvis af

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.