Gammel satirefilm om Jesus skaber strid

Scenen fra Monty Pythons ”Life of Brian”, hvor skuespilleren Graham Chapman hænger på korset og synger ...

Scenen fra Monty Pythons ”Life of Brian”, hvor skuespilleren Graham Chapman hænger på korset og synger om, at man altid skal koncentrere sig om tilværelsens lyse sider. Foto: Scanpix

Langfredag går en tysk pensionist i krig mod tysk helligdagslov, der forbyder fremvisning af film som Monty Pythons ”Life of Brian”

Skuespilleren Graham Chapman hænger på korset og nikker med hovedet i takt til musikken, mens han muntert fløjter og synger, at man kun skal koncentrere sig om livets lyse sider.

Scenen fra Monty Pythons satiriske film ”Life of Brian” er verdenskendt. Da filmen kom frem i 1979, skabte den stor opstandelse og forargelse ikke mindst blandt kristne grupper, fordi den gjorde grin med Jesu korsfæstelse.

Nu har den 37 år gamle film skabt en ny strid i Tyskland.

På langfredag, der jo ifølge Bibelen er den dag, hvor Jesus blev korsfæstet, vil pensionisten Martin Budich vise ”Life of Brian” ved en offentlig filmforevisning i byen Bochum. Det er fjerde år i træk, at han viser Monty Pythons Jesus-satire netop på en langfredag, og Martin Budich har valgt denne dag med fuldt overlæg:

I mange tyske delstater, blandt andet i Nordrhein-Westfalden, hvor Bochum ligger, er det nemlig forbudt at vise film som ”Life of Brian” på helligdage som langfredag.

I Tyskland findes der en helligdagslovgivning, som giver delstaterne ret til at ”beskytte” helligdage i det offentlige rum. Delstaterne bestemmer selv,

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.