Spansk tørke: Præster opfordres til at bede om regn

Den milde vinter har været god for både varmeregning og turisme. De mange solskinstimer og den ...

Knaphed på regn, men overflod af turister. De mange solskinstimer og den kendsgerning, at terrorismen har gjort det usikkert at rejse til andre middelhavslande, har tiltrukket flere udenlandske feriegæster til Spanien end nogensinde før. - Foto: Kenneth Murray/Scanpix

Spanien oplever sin varmeste og tørreste vinter i mands minde. I Barcelona opfordrer ærkebiskoppen præsterne til at sende bønner til himlen om regn

Der må have været usædvanligt få snegle på vejen i Danmark denne vinter, hvis mundheldet om, at bløddyret er tegn på regn i Spanien, skal tages for pålydende. For magen til varm og tør vinter i Spanien skal man lede længe efter i annalerne. Faktisk skal man helt tilbage til, da man begyndte at måle nedbøren i 1913, for at finde en lige så tør vinter, i hvert fald i Barcelona by og provins, hvor der ikke er faldet en dråbe regn i mere end tre måneder.

Omend den populære middelhavsbys vandforsyning ikke er i umiddelbar fare, er situationen begyndt at vække bekymring. I en sådan grad at selv Barcelonas katolske ærkebiskop har opfordret provinsens præster til at sende bønner til himlen for at bede om nedbør.

I et brev beder ærkebiskoppen Juan José Omella præsterne om at inddrage bønnerne i deres prædikener, for, som han skriver, ”kun Herren er i stand til at ændre tingenes tilstand”. Omella tyer til profeten Elias, der bønfaldt om, at det ikke måtte regne, og så regnede det ikke i tre år og seks måneder. Så bønfaldt han igen, og så gav himlen regn, og jorden bar frugt.

Det samme håber ærkebiskoppen vil ske i Barcelona. Og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.