Liden sol – en inspirerende rejse mod lyset

Tag med Kristeligt Dagblad og Højskolen Østersøen på højskoleophold den 29. januar-25. februar 2017

Til februar kan vi sammen gå lyset i møde i en måned fyldt med inspiration, eftertænksomhed og fordybelse. –
Til februar kan vi sammen gå lyset i møde i en måned fyldt med inspiration, eftertænksomhed og fordybelse. – . Foto: Højskolen Østersøen.

I forventning og fællesskab venter vi på lysere tider, så hvorfor ikke tilbringe dit vinterhi på Højskolen Østersøen? Gennem foredrag og studiekredse byder vi på musik og sang, litteratur og film, museer, koncerter, kunst, natur og ikke mindst godt selskab. Med andre ord: et væld af oplevelser.

Gør februar til forventningens fest, med fastelavn og farver, men også med stilhed og ro. Vi går sammen lyset i møde i en måned fyldt med inspiration, eftertænksomhed og fordybelse. Kom og vær med!

Der er mange musikalske indslag på programmet. Vi tager til Sønderborg for at opleve koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og solist Johannes Søe.

Pianist og højskolelærer Niels Troldborg giver en grundig introduktion inden koncerten. På programmet er Mendelssohns ouverture ”Hebriderne”, Poul Ruders’ violinkoncert nummer 1 og Brahms’ symfoni nummer 1.

Senere på måneden kommer vi også til Meisterkonzert i den dejlige nordtyske by Flensborg med Sabine Meyer, klarinet, Nils Mönkemeyer, bratsch, og William Youn, klaver. Koncerten byder på Bruch, Mozart og Schumann.

Musikken følger os i alle fire uger. Vi skal også i Sønderjyllandshallen, hvor forskellige ensembler fra Aabenraa Musikskole spiller klassisk musik i foyeren.

Vores anden koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester finder sted i Musik- og Teaterhuset i Aabenraa. Denne gang byder programmet på Mozarts divertimento for strygere, D-dur, Haydns cellokoncert nummer 1, C-dur, og Bruckners symfoni nummer 3, d-mol. Det er ikke kun musikken, der skal bringe os frem mod lyset.

Litteraturen og historien følger os også i alle fire uger. Hør blandt andet om forfatterinden Kathrine Taylor og hendes verdensberømte brevroman ”Adressen ubekendt” fra 1938. Det foruroligende stykke udspiller sig i årene omkring Hitlers magtovertagelse. En brevveksling mellem en jødisk kunsthandler, bosat i USA, og hans tidligere forretningspartner, der er vendt tilbage til sit fædreland Tyskland. Brevvekslingen beskriver, gennem skiftet i deres venskab, udviklingen i det nazistiske Tyskland i 1930’erne. Vi skal se stykket på Det Lille Teater i Flensborg.

Vi kommer også til forfattermøde i Aabenraa med forfatteren Lisbeth Nebelong, som præsenterer trilogien ”Færøblues” om dansk-færøsk kulturmøde og lidenskab.

Lektor Jørn Buch holder foredrag om Luther og Reformationen i Sønderjylland som model for hele Danmark.

I de fire uger bliver der også mulighed for at deltage i fire studiekredse og skærpe de sproglige evner i det engelske, tyske, portugisiske og kinesiske sprog.

Det er aldrig for sent. Vil du teste dig selv i tysk? Hvor meget kan du egentlig sige – og opfatte? Ekstra engelsk: Får du det hele med på CNN og BBC? Kast dig ud i kinesisk. Et lille spring vil bringe dig nærmere en forståelse af kulturen i en mægtig nation. Prøv portugisisk. Over 200 millioner taler sproget alene i Brasilien. Har du næse for lyden af ”sim” og ”não”

Der er mange musikalske indslag på programmet under kurset. Vi kommer til at opleve koncert med Sønderjyllands Symfoni-orkester.
Der er mange musikalske indslag på programmet under kurset. Vi kommer til at opleve koncert med Sønderjyllands Symfoni-orkester. Foto: Sønder-jyllands Symfoniorkester