Små forårsbebudere bryder frem

De første vintergækker titter frem nu og bringer budskabet om, at foråret er på vej. -

De første vintergækker titter frem nu og bringer budskabet om, at foråret er på vej. - Foto: Scanpix

Oprindeligt stammer den lille mælkefarvede blomst fra de sydeuropæiske bjergskove, hvor den lever vildt

Når vintergækkerne titter frem, går det ofte hånd i hånd med smil på danskernes læber. For de små, beskedne blomster med de hvide, dinglende hoveder er for mange et tegn på forår og lyse tider, som nærmer sig.

Og derfor er det til stor glæde for mange, at de små forårsbebudere netop nu er begyndt at bryde op gennem den frosne jord. Snart breder de sig som hvide tæpper i de danske haver og skove.

Vintergækken bærer det latinske navn Galanthus, der betyder mælkeblomst, og er medlem af amaryllisfamilien, der også tæller påskeliljer og selvsagt amaryllis. En anden slægtning er dorthealiljen, som minder om vintergækken med sin hvide, hængende krone.

Oprindeligt stammer den lille mælkefarvede blomst fra de sydeuropæiske bjergskove, hvor den lever vildt. Men til stor glæde for nordeuropæerne har vintergækken også forvildet sig mod nord.

For nogle gør den lille forårsfornemmer også opmærksom

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.