Sommer i Island - kunst, arkitektur og natur

På læserrejsen kommer deltagerne til at overvære en koncert i Islands nye koncerthus Harpa, som er tegnet ...

På læserrejsen kommer deltagerne til at overvære en koncert i Islands nye koncerthus Harpa, som er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med blandt andet Studio Olafur Eliasson og har vundet priser for sin arkitektur. Foto: Danuta Hyniewska/Scanpix

Rejs med Kristeligt Dagblad og forfatter til bogen ”Turen går til Island” K. Torben Rasmussen på en intens tur til Island fra den 30. juli til den 6. august 2016

Island er dynamisk. Man lægger mærke til musikkens høje niveau hos Björk, Sigur Rós, Monsters of Men, Ásgeir Trausti og mange andre. Man noterer sig økonomiens hektiske puls, når den går så dramatisk op og ned, som vi har set det de seneste år. Hvordan spiller disse store udsving ind på islændingenes mentale tilstand? Er der en besindelse på mere klassiske islandske dyder på vej? Eller en ny økonomisk optur?

Inden for kunstområdet kender man i disse år særligt Ólafur Eliasson, der med sine islandske aner og hyppige fokusering på den islandske natur har sat et markant aftryk. Den islandske kunstscene er lige så dynamisk som den islandske natur. Vi vil opleve en masse af begge dele.

Vi vil se på billedkunst, arkitektur, kirker og overvære en kort koncert i Harpa, Islands nye koncerthus.

Der bliver desuden tid til selv at tegne eller male akvareller sammen med den danske billedkunstner og rejseleder.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.