Umiskendelig storbyand er blevet mere udbredt

Lille skallesluger er blevet mere udbredt i Danmark og kan ses østpå i øjeblikket. Her ses hannen i ...

Lille skallesluger er blevet mere udbredt i Danmark og kan ses østpå i øjeblikket. Her ses hannen i forgrunden, mens hunnen gemmer sig bagved. - Foto: Johnny Madsen/Scanpix

Lille skallesluger kan nu ses flere steder end blot på Sjælland. Den er blevet mere udbredt, mener biolog

Særligt hannen er så speciel, at man ikke kan tage fejl.

Med sin overvejende hvide fjerdragt med grå flanker og med de sorte områder omkring øjet og i nakken er lille skallesluger umiskendelig. Hunnerne er grålige med hvide kinder og strube samt rødbrun kalot, og selvom det er den mindste af skalleslugerne, er der god mulighed for at se den i øjeblikket, fortæller Knud Flensted, biolog i Dansk Ornitologisk Forening.

Den kommer typisk til Danmark i december og forlader os igen i marts, hvor den søger mod nord og øst, men i de måneder, hvor den overvintrer i Danmark, kan det anbefales at søge mod øst, hvis man vil se den særprægede dykand, siger Knud Flensted.

Den er specielt udbredt omkring København og farvandene syd for Sjælland. Et af de bedste steder at se den er i Københavns Havn, omkring Avedøre Holme og Sjællandsbroen. Derudover kan man være heldig at se den i en del søer, eksempelvis Damhussøen.

”Men når man kommer

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.