10 måder du kan bruge Kristeligt Dagblad på

Fra den gode gamle trykte avis til Twitter, iPads og smartphones. Som læser har du mange muligheder for at dykke ned i Kristeligt Dagblads mangfoldige univers. Her har vi samlet 10 forskellige bud på, hvordan du også kan læse Kristeligt Dagblad.

Du kan læse Kristeligt Dagblad på mange andre måder end i papir-avisen
Du kan læse Kristeligt Dagblad på mange andre måder end i papir-avisen. Foto: M. Unal Ozmen.

Her er 10 bud på forskellige måder at læse Kristeligt Dagblad på:

1. Læs avisen på papir
Hvis du er blandt de mange avislæsere, der nyder at sidde med det karakteristisk knitrende avispapir mellem hænderne, med tryksværte på fingrene og duften af god gammeldags avis i næsebordene, så bør du selvfølgelig vælge den gode gamle avis trykt på papir. Hvis du ikke allerede er abonnent, kan du tilmelde dig her og prøve Kristeligt Dagblad i 4 uger gratis.

2. Læs Kristeligt Dagblad på din iPad
Er du iPad-bruger og abonnent på Kristeligt Dagblad, kan du vælge at hente Kristeligt Dagblads app og læse hele avisen på din iPad. Appen giver dig en digital udgave af avisen, der er identisk med den trykte udgave. Du kan zoome ind på artikler og billeder og gemme særligt interessante artikler til senere i dit eget personlige artikelarkiv. Du kan søge efter bestemte ord eller sætninger i avisen, og samtidig har du adgang til tidligere udgaver af avisen. Med appen behøver du ikke vente på, at posten leverer din avis, du kan nemlig hente den på din iPad allerede fra Kl. 4 om morgenen.

Er du endnu ikke abonnent, og ønsker du udelukkende at modtage Kristeligt Dagblad digitalt, så bliver dette også en mulighed senere på året.

3. Lad dig inspirere på K.dk
Kristeligt Dagblads hjemmeside K.dk finder du alle artiklerne fra avisen og mange flere gode historier skrevet direkte til nettet - historier der ikke finder vej til den trykte avis. Her finder du blandt andet læserdebatten, shoppen, billedserier og temaer om alt fra aktiv dødshjælp til erotik og det amerikanske præsidentvalg.

4. Find fokus i Kristeligt Dagblads online univers
Er du særlig interesseret i religionsspørgsmål, kristendom eller etik, eller er du til pilgrimsvandring på Hærvejen, så kan du blandt andet finde alt om lige netop dette i Kristeligt Dagblads store online univers. På etik.dk stilles der skarpt på de mest udfordrende, aktuelle og relevante etiske dilemmaer. På kristendom.dk og religion.dk er det kristendommen og svære religionsspørgsmål, der fokuseres på. Og under pilgrimsvandring.dk finder du Danmarks største website om pilgrimsvandring.

5. Få de største nyheder som email
Vores journalister sammensætter relevante daglige nyhedsbreve. Du kan vælge at modtage nyhedsbreve indenfor lige netop det område, der interesserer dig og samtidig vælge, hvor ofte du ønsker at modtage dem. Tilmelder du dig nyhedsbrevet, får du de største historier fra Kristeligt Dagblad, etik.dk, religion.dk eller kristendom.dk direkte i din indbakke.

Samtidig kan du tilmelde dig det særlige nyhedsbrev Dagens Bøn, hvor du hver dag kan læse en ny bøn skrevet både af kendte kristne som Moder Teresa og Grundtvig men også bønner skrevet af helt almindelige mennesker.

6. Kristeligt Dagblad på smartphone
Er du abonnent, kan du ligesom på din iPad hente samme app (til Android) til din smartphone og læse avisen direkte på din smartphone i bussen eller toget på vej til arbejde. På en smartphone er skærmens størrelse naturligvis en udfordring, derfor har du her mulighed for at læse avisen i et format, der passer bedre til dennes mindre skærm.

7. Kristeligt Dagblad på computeren
Med det digitale abonnement kan du også læse en digital udgave af dagens avis på din computer, hvor du kan zoome og bladre i dagens avis, gå tilbage i arkiverne og læse ældre udgaver af Kristeligt Dagblad og finde artikler helt tilbage fra 2000.

8. Følg med på Facebook
På Facebook kan du følge Kristelig Dagblad eller den del af avisen, du interesserer dig allermest for. På Facebook-siderne for Kristelig Dagblad, etik.dk, religion.dk og kristendom.dk deles der dagligt artikler, afholdes afstemninger og debatteres om aktuelle emner. Men du kan også vælge at følge andre Facebook-sider fra Kristeligt Dagblad blandt andet Bøger, Kristeligt Dagblads forlag eller Mindet.dk. Når der hvert forår uddeles Initiativpris kan læserne desuden følge kandidaterne, nomineringerne og afstemningen på initiativprisens Facebook-side.

9. Følg avisen og korrespondenterne på Twitter
På det sociale netværk Twitter kan brugerne følge Kristeligt Dagblad og få det seneste og bedste fra Kristeligt Dagblads redaktion. Ligesom man kan følge avisens korrespondenter når de rapporterer direkte fra den amerikanske valgkamp eller fra brandpunkter i Mellemøsten.

10. Se video fra Kristeligt Dagblad på Youtube
På Youtube, hvor millioner af mennesker deler videoer, har også Kristeligt Dagblad en kanal. På Kristeligt Dagblads youtube-kanal findes over 100 videointerviews, videorapportager, korte dokumentarfilm og meget mere. Kristeligt Dagblad eksperimenterer med videoformater og producerer med jævne mellemrum nye videoer til læserne.