Løkke har opbrugt baglandets tillid

Flere Venstre-borgmestre er bange for, at der dukker flere bilagssager op

Selvom Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen nu beklager den seneste tøjbilagssag og partiets netop overståede valgnederlag ved Europa-Parlamentsvalget, kan flere Venstre-borgmestre ikke offentligt udtrykke deres tillid til ham.
Selvom Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen nu beklager den seneste tøjbilagssag og partiets netop overståede valgnederlag ved Europa-Parlamentsvalget, kan flere Venstre-borgmestre ikke offentligt udtrykke deres tillid til ham. Foto: Linda Kastrup/Scanpix.

Selvom Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen nu beklager den seneste tøjbilagssag og partiets netop overståede valgnederlag ved Europa-Parlamentsvalget, kan flere Venstre-borgmestre ikke offentligt udtrykke deres tillid til ham.

De er nervøse for, hvad der kan ske op til næste folketingsvalg. En med bange anelser er borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjel-gaard Jensen.

”Jeg ville gerne kunne give Lars Løkke Rasmussen min opbakning, men den bekymring, vi alle har, handler om, hvad der sker næste gang, der er valg. Skal vi igennem det her igen, spørger man sig selv. Det ville vi være meget dårligt tjent med, for det er ikke sjovt at være i politik, når man ikke kan få lov at diskutere politik. Før jeg kan vise min tillid, har jeg behov for at vide, at der ikke dukker flere sager op,” siger Lene Kjelgaard Jensen.

Som landet ligger nu, har også Venstre-borgmester i Fanø Kommune Erik Nørreby svært ved at vise sin uforbeholdne tillid til Lars Løkke Rasmussen.

”Det, der skal tillægges den her sag, er den tæthed, der har været med Europa-Parlamentsvalget, og den tæthed der også var omkring GGGI-sagen ved kommunalvalget. Vi er nødt til at se nogle klare beviser for, at der ikke dukker en ny sag op, før jeg kan bakke Lars Løkke op, for lige nu er vi bange for en ny sag,” siger Erik Nørreby.

”Bålet kan ganske enkelt ikke tåle mere brænde,” siger borgmester i Haderslev Kommune Hans Peter Geil (V), der ikke ønsker at udtale sig om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen er den rette partiformand for Venstre.

Carsten Kissmeyer, Venstres borgmester i Ikast-Brande Kommune, ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt han har tillid til Venstres partiformand, men han kan bekræfte, at der er murren i krogene i Midt- og Vestjylland.

”Folk er nervøse for, hvad der kan dukke op af historier til folketingsvalget. Derfor foregår der selvfølgelig interne sonderinger inden hovedbestyrelsesmødet tirsdag i næste uge. Det ville være mærkeligt andet.”

Spørger man Venstres politiske ordfører Inger Støjberg, kan hun ikke garantere, at der ikke dukker en ny bilagssag op.

”Men det her er et spørgsmål om, at jeg har tillid til Lars Løkke som formand. Jeg mener, at han er den dygtigste politiske håndværker, vi har. Derfor skal han vedblive med at være Venstres statsministerkandidat.”