Imam risikerer frihedsstraf for jødehetz

Politi i Danmark og i Tyskland undersøger, om dansk imam kan straffes for opfordring til drab

Imamens prædiken blev fanget på video. Både i Danmark og Tyskland undersøger politiet nu, om der kan rejses sag imod imamen for brud på straffeloven.
Imamens prædiken blev fanget på video. Både i Danmark og Tyskland undersøger politiet nu, om der kan rejses sag imod imamen for brud på straffeloven.

En dansk imams højlydte ønske om udryddelse af jøder har vakt røre i både Danmark og Tyskland. Den danske imam Abu Bilal Ismail, som er tilknyttet Grimhøj-moskéen i Aarhus, prædikede under en fredagsbøn i Berlin i sidste uge, hvor han med henvisning til Gaza-konflikten sagde:

”Oh Allah, udryd de zionistiske jøder. De er ikke nogen udfordring for dig.” Videre lød det:

”Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt.”

Imamens prædiken blev fanget på video. Både i Danmark og Tyskland undersøger politiet nu, om der kan rejses sag imod imamen for brud på straffeloven.

Artiklen fortsætter under videoen 


Spørgsmålet er, om hans udtalelser kan betragtes som anstiftelse til drab. Men kan de det, kan sagen i yderste konsekvens ende med en fængselsdom på mellem fem år og livstid.

Det er nemlig i sig selv strafbart at anstifte til drab, fortæller Trine Baumbach, lektor i strafferet ved Københavns Universitet:

”I den yderste konsekvens, hvis man begår anstiftelse til drab og dømmes, er der tale om en grov forbrydelse, og så kan strafudmålingen ligge mellem fem år og livstid.”

Udover en dom for medvirken til drab kan man straffes for opfordring til forbrydelse, fortæller hun.

”Men i så fald har udtalelsen karakter af en mere generel opfordring, og så er der ikke direkte tale om anstiftelse.”

Hvis der rejses tiltale i Tyskland, er det dog den tyske straffelov, som finder anvendelse, påpeger Trine Baumbach. Man kan nemlig ikke blive dømt i to lande for samme forbrydelse.Imam Abu Bilal Ismail har siden forklaret, at hans udsagn ikke gælder alle jøder.

”Det, jeg har sagt i Berlin, det er normalt. Jeg har fortalt om zionisme. Jeg mener kun de zionister, der dræber os. For jeg ved, at der også er jøder, der er gode. Så jeg mente dem, der dræber os i dag,” har han sagt ifølge tv2.dk.

Men denne forklaring har ikke beroliget hverken jøder eller politikere herhjemme.

Dansk Zionistforbunds næstformand, Jonatan Møller Sousa, er ”dybt forfærdet” over, at ”vi har en dansk imam, der kalder på drab på os”, siger han til TV 2 News.

Grimhøj-moskeen i Aarhus, som imamen er tilknyttet, bør lukkes, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der har kaldt to ministre i samråd efter episoden.

Imamens udtalelser kommer i kølvandet på konflikten mellem Israel og Hamas, som har kostet flere end 600 mennesker herunder næsten 100 børn livet i Gaza-striben, siden Israel indledte sine bombeangreb den 8. juli.

af de 30 unge islamister, der fra midten af 2012 anslås at være rejst fra Aarhus til Syrien for at føre hellig krig, havde deres gang i Grimhøj-moskéen.

Kristeligt Dagblad har været i kontakt med både Muslimer i Dialog, Det Islamiske Trossamfund og flere fremtrædende danske muslimer, og ingen af parterne ønsker at forholde sig til imamens udtalelser.

Se video med imamens udtalelser på k.dk