Tysk politi overvejer tiltale mod dansk imam

Politikere i Tyskland forlanger indrejseforbud til Aarhus-imam efter antisemitisk prædiken i en moské i Berlin

Det er den danske imam Abu Bilal Ismail, der ophidser sindene i Tyskland. En video med hans prædiken under fredagsbønnen dukkede i weekenden op på YouTube.
Det er den danske imam Abu Bilal Ismail, der ophidser sindene i Tyskland. En video med hans prædiken under fredagsbønnen dukkede i weekenden op på YouTube. .

Tyske politikere og medier er i oprør, efter at en dansk imam under en fredagsbøn i Al-Nur moskéen i Berlin i sidste uge prædikede død over jøderne. Ikke kun dansk politi vil undersøge, om der kan rejses sag imod ham. Nu vil tysk politi finde ud af, om han kan straffes for udtalelserne.

Det er den danske imam Abu Bilal Ismail, der ophidser sindene i Tyskland. En video med hans prædiken under fredagsbønnen dukkede i weekenden op på YouTube. I den 90 sekunder lange video siger imamen blandt andet:

”Oh Allah, udryd de zionistiske jøder. De er ikke nogen udfordring for dig.”

Derefter lød det:

”Tæl dem, og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt.”

Tysk politi har ud over klippet på Youtube fået fat i en anden video, der viser hele talen, der blev holdt på arabisk.

Ifølge en talsmand ved Berlins politi, Stefan Redlich, udgør talens indhold helt klart en hadkampagne mod jøderne. Ifølge tysk lovgivning er det ulovligt at opfordre til at drive hetz mod bestemte folkegrupper, og derfor overvejer statsadvokaten nu at rejse tiltale imod imamen.

En række tyske politikere er blevet så chokerede over prædikenen, at de har meldt imamen til politiet. Det har for eksempel den konservative kristeligt demokratiske politiker Burkard Dregger, der er medlem af Berlins senat.

”Den slags mennesker, der opfordrer til vold, er uønskede i vores land,” siger han ifølge avisen Berliner Zeitung.

Organisationen Jødernes Centralråd har ligeledes meldt imamen til politiet.

Prædikenen blev holdt i en moské i Neukölln i Berlin. Neuköllns socialdemokratiske borgmester Heinz Buschkowsky siger til avisen Bild:

”For imamen kan der kun komme én ting på tale: Ud af landet med ham og så skal han have indrejseforbud for altid.”

Videoen er blevet offentliggjort på internettet af den jødiske organisation Memri TV, der har sat sig som mål at dokumentere araberes holdning til jøder.

Deidre Berger, der leder den tyske afdeling af organisationen American Jewish Committee (amerikansk-jødisk komité) forlanger, at statsadvokaten reagerer konsekvent over for imamen.

”At opfordre til mord kan på ingen måde retfærdiggøres,” siger hun til avisen Tagesspiegel.