kort nyt

Næsten fire ud af ti nydanskere i Ishøj får aldrig højere uddannelse end folkeskolen, viser beregninger, P4 København har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.37 procent af efterkommerne i alderen 20-69 år i Ishøj har folkeskolen som højst gennemførte uddannelse. ”Det har den konsekvens, at vi netop ikke får brudt den negative sociale arv. Det har vi et generelt problem med i Danmark også i forhold til de ressourcesvage danske familier, men vi har det i udpræget grad, når det gælder de tosprogede familier,” siger forskningschef ved VIA University College Andreas Rasch-Christensen, der kalder tallene alarmerende.

Det er ulovligt, når Holbæk Kommune henviser kontanthjælpsmodtagere til billige lejligheder i andre kommuner for at slippe for give borgerne boligstøtte. Det siger professor og dr.jur. Kirsten Ketscher om en række sager fra Holbæk, hvor kontanthjælpsmodtagere har fået valget enten at flytte til billigere boliger i andre kommuner eller miste deres boligstøtte, hvis de bliver boende.”Der er kun ét hensyn i Holbæk Kommune, og det er kommunekassen. Hvordan borgerne har det, deres velfærd og så videre indgår ikke i den afgørelse, jeg har set, og det er ikke lovligt,” siger Kirsten Ketscher til DR Sjælland.

Mænd har også ret til at holde forældreorlov, og hvis man bliver fyret af den grund, er det et brud på ligebehandlingsloven. Det siger Vestre Landsret, der har dømt en nordjysk arkitekt til at betale 322.000 kroner i erstatning til en medarbejder, der ville holde 14 dages orlov i forbindelse med, at kæresten skulle nedkomme. Chefen råbte, at han da ikke kunne tillade sig at holde fri, når der var opgaver, der skulle løses, og han skrev på stedet en fyreseddel. Begrundelsen var, at kontoret havde mistet en stor opgave, men den troede hverken byret eller landsret på. /ritzau/

I Kristeligt Dagblad i går fremgik det af en note, at ”Mange forbinder måske skriftemålet med tidligere tiders katolske praksis med at bekende sine synder til en præst...”. Formuleringen ”tidligere tiders praksis” er ikke korrekt. Det katolske skriftemål er stadig en levende del af den katolske kirkes praksis. Kristeligt Dagblad beklager fejlen.