Voldsramte kvinder får ret til hjælp

Folketingets partier er enige om at fordele 1,2 milliarder sats-puljekroner over fire år til udsatte

Satspuljepartierne - alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten - nåede i går til enighed om fordelingen af 1,2 milliarder kroner gennem 41 forskellige initiativer over de næste fire år. Det oplyser Socialministeriet.

Aftalen omfatter blandt andet godt 350 millioner kroner til at styrke indsatsen for udsatte børn og unge. Derudover har satspuljepartierne afsat over 113 millioner kroner til svage ældre og til demens.

En del af aftalen indebærer, at der afsættes 87,6 millioner kroner til at styrke hjælpen til voldsramte kvinder. Med aftalen forpligtes landets kommuner til at tilbyde kvinderne på landets krisecentre rådgivning til blandt andet at finde bolig og tage en uddannelse.

Det håbet, at kvinderne - både dem med og uden børn - vil være bedre rustet til at leve et liv uden vold fra deres nærmeste.

For udsatte børn og unge har satspuljepartierne blandt andet afsat 80,7 millioner kroner til en indsats, der understøtter plejefamilieområdet. Indsatsen skal rettes mod at styrke plejefamilier og sikre mere stabilitet i anbringelserne.

”Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at lande en aftale med de øvrige satspuljepartier, der forbedrer vilkårene for de mest sårbare og udsatte mennesker i vores samfund,” siger socialminister Manu Sareen (R).

”Jeg tror på, at de i alt 41 initiativer vil gøre en mærkbar forskel for de her mennesker,” siger han.

Også Venstres socialordfører, Karen Ellemann, glæder sig over aftalen:

”Med en samlet pulje på mere end én milliard kroner er der en lang række af gode initiativer til samfundets svageste gruppe,” siger hun.

”Ledsagepulje til de mest handicappede, forældrekurser til forældre med børn med ADHD og en styrkelse af indsatsen mod vold i hjemmet er blot nogle af de ting, Venstre har lagt vægt på.”