Advokater i Mariager-sag: DR blev afgørende for sagens afslutning

- -Regnbuefest i Mariager- - Over 500 mennesker er lørdag d. 15 november 2014 mødt op for at vise deres ...

Omkring 500 mennesker var mødt op for at bakke op om Tulle Krøyer og hendes kone, da chikanesagen var ny. Nu er alle sigtelser mod Carsten Anhøj, som blev beskyldt for at stå bag chikanen frafaldet Foto: Annelene Petersen / Scanpix Denmark

Det sidste punktum i sagen om chikane mod et lesbisk par i Mariager er sat takket være nye beviser og opmærksomhed fra en DR-dokumentar, vurderer advokater i sagen. Håndteringen af sagen har været for langsom og præget af berøringsangst, siger forsvarsadvokaten

Takket være Danmarks Radio har en omtalt sag om påstået chikane mod et lesbisk par i Mariager endelig nået sin afslutning. Sådan lyder det både fra statsadvokaten i Viborg og forsvarsadvokaten til Carsten Anhøj, som i halvandet år har været sigtet for chikane.

For nylig rejste et dokumentarprogram på DR stærk tvivl om de beskyldninger, som det lesbiske par var kommet med mod Carsten Anhøj. For eksempel kom det frem, at kvinden bag anmeldelsen havde set et foto af den sigtede på nettet, før hun deltog i en såkaldt foto-konfrontation hos politiet.

Og netop dette blev afgørende for sagens afslutning, siger statsadvokaten i Viborg Jan Reckendorff, som i dag besluttede ikke at rejse en straffesag mod Carsten Anhøj.

”I forbindelse med dokumentaren kom der nye oplysninger frem, som har haft afgørende betydning. Det vigtigste var, at vi fik oplyst, at anmelderen på det tidspunkt, hun udpegede mistænkte til foto-konfrontationen, allerede kendte hans navn og havde set billeder af ham før. Dette har sået tilstrækkelig tvivl om, hvorvidt den mistænkte var skyldig." 

Ifølge Jan Reckendorff kommer

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.