Både minister og embedsfolk er ramt i landbrugssag

RB PLUS Stormen tager til om landbrugspakken- - ARKIVFOTO 2013 af Ida Auken- - Se RB 16/2 2016 08.38. ...

Hvis det ender med en bekræftelse af, at ministre og embedsfolk har manipuleret med data, betyder det næppe, at ministeren må gå. Snarere vil De Konservative have en genforhandling af landbrugspakken, skriver Tim Knudsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sagen om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) samarbejde med landbruget er ikke kun en belastning for ministeren, men styrker også en faldende tillid til embedsværket, mener politisk kommentator Tim Knudsen

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er i stormvejr. Men hvad handler det om? Her er et resumé:

Da Venstre dannede regering, frygtede mange, at dansk miljøpolitik ville blive banket tilbage, blandt andet fordi det gamle Miljøministerium blev splittet.

Man afgav samtidig planloven til Erhvervs- og Vækstministeriet. Det markerede, at landsplanlægningen skulle dreje sig om vækst ved blandt andet at fremme turisme og anden aktivitet i kystnære områder.

Miljøministeriet afgav også en lang række sager vedrørende affald, vandforsyning og spildevand til et nyt Energi-, Forsynings- og Klimaministerium med Lars Chr. Lilleholt (V) som minister. Klimaambitionerne skulle sænkes, men her var De Konservative ikke parate til at støtte regeringen. Lilleholt har også mødt kritik fra energibranchen og oppositionen.

De øvrige rester af Miljøministeriet sammenlagdes med det tidligere ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med Eva Kjer Hansen som miljø- og fødevareminister. Nu skulle miljø- og landbrugsinteresser gå op i en højere enhed.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.