Borgerne er ligeglade med, om de dataovervåges

Internet

Allerede i slutningen af januar kom det frem, at justitsminister Søren Pind (V) til marts vil foreslå at genoptage den såkaldte logning af datatrafik. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

25 organisationer frygter de juridiske, tekniske og økonomiske konsekvenser af et forslag om ny overvågning af alle borgeres aktiviteter på nettet og har bedt om at få det udsat, men borgerne bekymrer sig ikke synderligt, fastslår forsker

Regeringen er klar til at overvåge samtlige borgeres aktiviteter på internettet for om muligt at få ram på terrorister og andre tunge kriminelle.

Allerede i slutningen af januar kom det frem, at justitsminister Søren Pind (V) til marts vil foreslå at genoptage den såkaldte logning af datatrafik. Fra 2007 til 2014 blev stikprøver af datatrafik gemt hos teleselskaberne, men overvågningen viste sig ubrugelig og blev derfor suspenderet af den tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S).

Det nye forslag vil indebære, at al datatrafik skal gemmes i et halvt år, og ifølge brancheorganisationen Teleindustrien vil det koste over en milliard kroner at følge og gemme datatrafik til og fra computere, mobiltelefoner og bærbare enheder - den såkaldte logning.

Forslaget har fået 25 indflydelsesrige organisationer som Dansk Industri, Advokat-rådet, Forbrugerrådet, Amnesty, HK og mange andre til at protestere og bede om at få det udsat, men justitsministeren behøver ikke at frygte de vilde protester fra vælgerne.

”Modstand mod overvågning er sjældent en folkesag,” siger lektor Peter Lauritsen fra institut for kommunikation og kultur ved Aalborg

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.