Danskere giver rekordmeget til velgørenhed

©BERTRAND BECHARD/MAXPPPNANTES (44) 05 2007QUETE DE LA CROIX ROUGE FRANCAISE

I 2008 donerede danskerne 3,7 milliarder kroner til velgørenhed. - Foto: BERTRAND BECHARDMAXPPP / Colourbox

Den norske regering foreslår at udvide ordningen for momskompensation til frivillige organisationer. -

Den norske regering foreslår at udvide ordningen for momskompensation til frivillige organisationer. - Colourbox

Donationer til velgørende organisationer fortsætter med at sige. Sidste år gav danskerne i alt 3,7 milliarder til at hjælpe andre, viser de seneste tal

Rekordmange penge kommer fra danskernes lommer til velgørende formål.

De seneste tal fra indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, Isobro, viser, at danskerne i 2008 gav 3,7 milliarder kroner til velgørende og almennyttige formål. Det skriver Berlingske Tidende.

Det er 250 millioner kroner mere end året før.

- Vi oplever en generel stor velvillighed til at give. Også under finanskrisen er danskernes lyst til at hjælpe stor. Særligt organisationer inden for miljø, dyrevelfærd og nødhjælp har oplevet en markant fremgang, siger generalsekretær i Isobro, Robert Hinnerskov.

En af forklaringerne er, at der i stigende grad arrangeres private initiativer for at samle ind til bestemte sager. Det kan for eksempel være en Facebook-indsamling eller et motionsløb, hvor pengene efterfølgende doneres til en organisation.

Julie Jo Boding

Født i 1982. Opvokset i Blovstrød ved Allerød. Matematisk student fra Allerød Gymnasium 2001. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 2006 med praktikophold på Politiken 2004-2005. Ansat på Nyhedsavisen 2006-2008.Fritid: Tenorsaxofon og ishockey.

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.