De vil bare være fri for sex

relevante temaer

Op mod 100.000 danskere er aseksuelle, vurderer en overlæge, der får mange henvendelser fra folk uden lyst til sex. De har svært ved at finde en partner

De vil det samme som de fleste andre. Finde en partner og opleve kærlighed, nærhed og ømhed. Men de adskiller sig på et enkelt punkt: De føler ingen lyst til sex. I nogen afskygning, skriver Berlingske Tidende.

Der er ikke forsket meget i aseksuelle, men de henvender sig løbende på landets sexologiske klinikker, ringer til Sexlinien for at få råd og vejledning, og så mødes flere og flere på internettets chatfora for at diskutere deres seksualitet. Eller mangel på samme.

- Aseksualitet er en tilstand, vi først har fået øje på de seneste år. Det er en gruppe, der tilsyneladende ikke har nogen seksualdrift, selv om de hverken fejler noget fysisk eller psykisk. Jeg tror ikke, at tilstanden er ny, men først nu har man sat en etikette på, siger Astrid Højgaard, ledende overlæge ved Jysk Sexologisk Klinik.

I Danmark har man ikke undersøgt omfanget af personer uden sexlyst, men flere udenlandske studier anslår, at en til tom procent af verdens befolkning er aseksuelle.

Stemmer det, så er der mellem 50.000 og 100.000 danskere, der hellere vil kigge partneren dybt i øjnene end at slå sig løs på lagnerne.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

"Eksistens. Hvor går vi hen?". Læserophold på Rønshoved Højskole

kr. 2.595,00 Køb

KRIGEN 1914-1918

kr. 249,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.