Det moderne samfund er et foredrags-hit

Speaker Giving a Talk at Business Meeting. Audience in the conference hall. Business and Entrepreneurship. ...

På syv aftener får almindelige, interesserede borgere udlagt den moderne statshistorie, det parlamentariske system, retsvæsen, sikkerhedspolitik, velfærdsstat og nationaløkonomi af vidende professorer og lektorer. Og foredragsrækken er så populær, at den længe har været udsolgt, ligesom flere andre af de tilsvarende foredrag i kategorien ”Samfund og verden”. Iris

Folkeuniversitetet i Aarhus har i denne sæson ekstra mange kursister i kategorien ”Samfund og verden”. Medier er for overfladiske, og to timer med en ekspert er mere overkommeligt end at læse en tyk bog, lyder forklaringen

”Alt hvad du bør vide om samfundet”, lyder den bombastiske titel på en foredragsrække, som Folkeuniversitetet i Aarhus i øjeblikket afvikler i sin københavnske afdeling i Emdrup.

 På syv aftener får almindelige, interesserede borgere udlagt den moderne statshistorie, det parlamentariske system, retsvæsen, sikkerhedspolitik, velfærdsstat og nationaløkonomi af vidende professorer og lektorer. Og foredragsrækken er så populær, at den længe har været udsolgt, ligesom flere andre af de tilsvarende foredrag i kategorien ”Samfund og verden”.

Ifølge Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Aarhus, er det halvdelen af de københavnske foredrag, der har den brede samfundsvinkel, men selvom dette er en klar fremgang, kan emnerne samlet set ikke konkurrere med danskernes store interesse for foredrag om sundhed, krop og psykologi.

”Vi oplever, at der er mange borgere, som gerne vil have en bred indføring i, hvordan samfundet hænger sammen, og en dybere forklaring på de komplicerede problemstillinger i for eksempel Mellemøsten, end nyhedsmedierne giver. I en tid, hvor mange medieflader behandler verden på en overfladisk føle-måde med skarpe holdninger

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.