Dobbeltmoral gennemsyrer regeringens holdning til Grimhøj og Saudi-Arabien

Pelle Dragsted. –

Pelle Dragsted. – Foto: Enhedslisten

Saudi-Arabien står for præcis de samme undertrykkende holdninger, som Grimhøjmoskéens imam gør, siger Enhedslistens kirke- og erhvervsordfører, Pelle Dragsted

Pelle Dragsted, det er kommet frem, at imam Abu Bilal fra Grimhøjmoskéen i Aarhus prædiker, at utro kvinder ifølge Koranens sharialov skal piskes eller stenes, og at forældre bør slå deres børn som led i opdragelsen. Ville det ikke være på sin plads, som flere borgerlige politikere foreslår, at lukke den moské?

Det er umiddelbart det, man godt kunne have lyst til. Men sagen er, at det formentlig ville være grundlovsstridigt. Spørgsmålet er også, om en lukning ville virke. De holdninger, imamen giver udtryk for, forsvinder ikke, fordi vi lukker en bygning. I så fald vil tankegangen bare leve videre i nogle undergrundsmiljøer, og spørgsmålet er, om vi har interesse i det. Hvis moskéen bryder loven, så skal vi selvfølgelig reagere. Det er også derfor, politiet i øjeblikket undersøger, om der er tale om en opfordring til vold mod kvinder og dermed et lovbrud.

Hvorfor er det dobbeltmoralsk, at Venstre ønsker Grimhøjmoskéen lukket, samtidig med at udenrigsminister Kristian Jensen (V) er på besøg i Saudi- Arabien?

Saudi-Arabien står for præcis de samme holdninger, som imam

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.