Ekspert: Politikere må lære at håndtere hård tone på Facebook

THEMENBILD - Hände auf der beleuchteten Tastatur eines Apple MacBook Pro im Schein des Bildschirmes, ...

Facebook kunne være et fantastisk sted at debattere, hvis ikke det var for den ofte al for hårde tone, mener Bornholms borgmester Winni Grosbøll, som ikke er den eneste politiker, der har trukket stikket til Facebook. Foto: EXPA/ Jakob Gruber / Scanpix Denmark

Borgmester dropper Facebook, fordi hun er træt af barske kommentarer. Ledende folketingsmedlem for DF har gjort det samme. Men det er problematisk, hvis politikere dropper de folkelige debatter på de sociale medier, siger forsker

”Det tager på energien hele tiden at skulle forholde sig til grimme ord og barske kommentarer. Her er så meget surhed, galde og rå kommentarer, at jeg nogle gange bliver helt forskrækket over, at voksne mennesker kan skrive sådan noget et offentligt sted.”

Sådan skrev Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), da hun i går meddelte, at hun lukker sin Facebookprofil ned.

Hun pointerede samtidig, at Facebook kunne være et fantastisk sted at debattere, hvis ikke det var for den ofte al for hårde tone. Bornholms borgmester er ikke den eneste, der har trukket stikket til Facebook. Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen skrev i november 2014 et indlæg med titlen ”Farvel til Facebook”.

Den kendte politiker fører i dag sin debat på det sociale medie Twitter. Ifølge en rundspørge fra Danmarks Radio til 920 lokalpolitikere siger 65 procent, at de ofte oplever en ubehagelig tone, når de forsøger at føre en politisk debat på nettet.

Studielektor Mads Kæmsgaard Eberholst fra Roskilde Universitet forsker i sociale medier, og han forstår godt frustrationen over den til tider hårde tone. Men han mener samtidig, at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.