Gode dansetrin tiltrækker kvinder

epa02309153 Sebastian Jimenez (R) and Maria Ines Bogado (L) perform their last dance after winning the first place in the 'Tango Salon' category at the 8th World Dance Tango of Buenos Aires, Argentina, on 30 August 2010. The 18 year old Argentines, competed with 39 other couples in the finals, which were played at the Luna Park stadium in Argentina's capital. EPA/LEO LA VALLE

Med et godt fodarbejde og flydende dansetrin kan mænd indikere, at de er sunde og raske og har gode reproduktive gener. Foto: Leo La Valle. / Scanpix

Forskere har kortlagt, hvilke dansende bevægelser mænd skal benytte sig af for at få en kvinde på krogen

De fleste kvinder har oplevet at blive styret rundt på dansegulvet i korte, urytmiske ryk og blive trådt over tæerne af en danselysten mand. Nu har forskere kortlagt, hvordan mænd skal gebærde sig på dansegulvet for at imponere det modsatte køn.

Med et godt fodarbejde og flydende dansetrin kan mænd ifølge forskere fra Northumbria University i England indikere, at de er sunde og raske og har gode reproduktive gener.

"Det er sjældent, at nogen bliver anset for at være en god danser, hvis vedkommende bare står og kører rundt med armene uden at bevæge meget andet," siger forsker i evolutionær psykologi Nick Neave til engelske The Guardian. Mænd skal i det hele taget holde sig langt fra ensformige bevægelser og i stedet fokusere på overkroppens bevægelser.

"Når du ser dygtige dansere, vil du se, at deres kroppe, hoveder og halse veksler mellem bare lidt forskellige bevægelser i takt med musikken," siger Nick Neave. Han mener, at kvinder gennem dansen vurderer, om en mand er en potentiel partner - præcis ligesom parringsdansen i dyreriget bruges til at vælge den bedste mage.

"Handyret skal være i god fysisk form for at udføre disse bevægelser, og vi tror, at det samme er tilfældet hos mennesker. I hvert fald er fyrene, der kan mønstre de her bevægelser, unge, friske og raske," siger Nick Neave.

Undersøgelsen, der er publicereret i tidsskriftet Biology Letters, bygger på 19 mænd i alderen 18-35 år og deres dansetrin. De 19 mænd blev bedt om at danse foran et kamera til en simpel trommerytme, alt i mens deres krop var udstyret med små elektroder. Elektroderne kunne vise de dansendes præcise bevægelser på en computer. På den måde kunne de 37 kvinder, der også deltog i undersøgelsen, vurdere forsøgsdansernes trin uden at blive distraheret af mændenes udseende og tøj.

skovhoej@k.dk

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.