HF skal tilbage til grundidéen

RB plus. V: Sprogfagene skal erobre skoleskemaet. Venstre vil sikre, at unge en gang for alle lærer de ...

At HF skal være mere professionsorienteret er faktisk ikke en ny idé. For da man i sin tid oprettede uddannelsen, var det lige netop det, der var dens formål. Arkivfoto Foto: Asger Ladefoged / Scanpix Denmark

Man bør ændre HF til en samfundsfaglig ungdomsuddannelse, målrettet de mellemlange uddannelser, mener Liberal Alliance. Det er et opgør med ensretningen af ungdomsuddannelserne, som bringer HF tilbage til det oprindelige formål

Skal HF give adgang til alle de videregående uddannelser, eller skal uddannelsen indsnævres, så den bliver målrettet de mellemlange uddannelser såsom lærer, sygeplejerske og socialrådgiver?

Det er et af de spørgsmål, der kommer på bordet, når forhandlingerne om en ny gymnasiereform begynder i løbet af foråret.

En ny samfundsfaglig HF vil ændre på de strukturer, der er i det gymnasiale system i dag, og derfor foreslår Liberal Alliance, at man forhandler denne del først. Partiet ønsker at lave HF om, fordi de mener, at ungdomsuddannelserne er kommet til at ligne hinanden for meget, og derfor ønsker de et opgør med den ensretning. Det skal være klarere, hvad de forskellige ungdomsuddannelser skal kunne, hvilke muligheder de giver adgang til, og hvilke forventninger man stiller, fortæller uddannelsesordfører Merete Riisager.

”Det, som vi lægger op til, er et paradigmeskift inden for ungdomsuddannelserne, som handler om, at ungdomsuddannelserne gerne må være meget forskellige,” siger Merete Riisager.

Men at HF skal være mere professionsorienteret er faktisk ikke en ny idé. For da man i sin tid oprettede

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.