Hvert tredje sygehus behandler alternativt

Udstrakt brug af akupunktur på sygehusene betyder, at hvert tredje sygehus er med på den alternative bølge

Alternativ behandling er vidt udbredt på de danske sygehuse. Det gælder ikke mindst brugen af akupunktur, som finder sted på knap hvert tredje sygehus.

På hvert ottende sygehus er der et igangværende forskningsprojekt om alternativ behandling.

Den alternative behandling er mere udbredt på store end på små sygehuse og bruges på meget forskellige områder - lige fra kræft- til fødselsafdelinger.

Det fremgår af en undersøgelse fra Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB. Bag undersøgelsen står blandt andet forskere fra Københavns Universitets forskningsgruppe vedrørende alternativ behandling (KUFAB).

Den viser også, at alternativ behandling er mere udbredt på somatiske sygehuse end på psykiatriske sygehuse. De offentlige sygehuse er også mere åbne overfor alternativ behandling end de private sygehuse.

Den alternative behandlingsform, der bruges, er i 97 procent af tilfældene akupunktur.

Behandlingerne udføres af autoriseret sundhedspersonale som fysioterapeuter, jordemødre, læger og sygeplejersker.

Den væsentligste begrundelse for sygehusenes brug af alternativ behandling er videnskabelig dokumentation (33 procent), behandling uden bivirkninger (21 procent), interesse fra medarbejderne (21 procent) og interesse fra patienterne (8 procent)

De fagområder, der bruger alternativ behandling, er fødsel, smerte, hæmatologi, psykiatri, kræft, anæstesi/operation og misbrug og afvænning.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Anna Netrebko og Plácido Domingo: "Jeanne d'Arc"

kr. 189,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Barcelona - Madrid

kr. 8.930,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.