Ingen snuptagsløsninger mod telefoner i fængsler

Det er strafbart både at bringe mobiltelefoner ind i et fængsel og for de indsatte at bruge dem, men hvis politiet aflytter en telefon, bliver der typisk ikke rejst en sag mod den, der har haft telefonen. Derimod får vedkommende besked fra politiet om, at han eller hun er blevet aflyttet. Foto: Asger Ladefoged

Mobiltelefoner flyder ligesom narkotika frit i landets fængsler. Og justitsministeren får formentlig lige så svært ved at dæmme op for det første som for det sidste. Politisk er der dog fri bane til at skrue op for kontrollen med de indsatte

Mellem 1700 og 1900 mobiltelefoner er hvert år de seneste tre år blevet fundet i danske fængsler.

Det kunne en lettere chokeret justitsminister Søren Pind (V) i går fortælle offentligheden. Det skete, da han præsenterede en redegørelse fra Kriminalforsorgen, Københavns Politi, Pet og Rigsadvokaten om forholdene for de fem varetægtsfængslede i sagen om angrebet ved Krudttønden samt Københavns Synagoge.

Som det har været fremme tidligere, har nogle af de fem haft mobiltelefoner til rådighed, mens de har siddet varetægtsfængslet. Det viser sig nu, at de har haft 12 mobiltelefoner, måske flere. Det fremgår dog også, at politiet i nogle tilfælde har kendt til det og har aflyttet de sigtedes mobilsamtaler.

Faktisk antydes det, at politiet ofte aflytter samtaler fra fængsler. For selvom der i hvert af de tre foregående år som nævnt blev fundet 1700-1900 mobiltelefoner, endte det kun i omkring 500 sager årligt for brud på straffeloven.

Det er strafbart både at bringe mobiltelefoner ind i et fængsel og for de indsatte at bruge dem, men hvis politiet aflytter en telefon, bliver der typisk ikke rejst en sag mod den, der har haft telefonen. Derimod får

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.