Mød filminstruktøren, der trues på livet for at ville fortælle terroristens historie

Hvis trusler kunne få mig til at opgive filmen, giver det ingen mening, at mine forældre opgav alt for at ...

Hvis trusler kunne få mig til at opgive filmen, giver det ingen mening, at mine forældre opgav alt for at få mig til et land med frihed, fortæller den 39-årige dansk-afghanske filminstruktør Manyar Parwani. Foto: Liselotte Sabroe

Hverken kritik eller mordtrusler har fået filminstruktør Manyar Parwani til at droppe spillefilm om terroristen Omar el-Hussein og hans radikaliseringsproces

For knapt ét år siden stod filminstruktør Manyar Parwani på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro sammen med flere end 30.000 andre danskere for at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, der begge blev ofre for terrorangrebene på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København.

Det var her blandt den fakkeloplyste menneskemængde, at Manyar første gang tænkte, at nogen burde lave en film om, hvordan unge mænd bliver radikaliseret.

Omtrent ét år senere er den 37-årige dansk-afghanske filminstruktør selv i gang med at skrive manuskriptet til den film, som han havde tænkt, at en anden var nødt til at lave - spillefilmen om den nu afdøde terrorist Omar el-Hussein, der skal vise, hvilke mekanismer der fik den 22-årige danskfødte palæstinenser til at begå angrebene i København den 14. februar 2015.

Manyar Parwani havde i forvejen et par kontakter i det miljø, som Omar færdedes i. Dem fik han til at sprede rygtet om sine filmplaner.

”Det handlede om ren og skær nysgerrighed. Jeg ville finde ud af, om der overhovedet var mere at vide om det miljø, end det man kunne læse i aviserne. Hvis der ikke var det, gav det ikke mening for mig at fortsætte med filmen

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.