"Jeg møder alt for mange vrede unge mænd"

"Vi får aldrig sandheden om, hvorfor Omar el-Hussein gjorde, som han gjorde. Men han var et eksempel ...

"Vi får aldrig sandheden om, hvorfor Omar el-Hussein gjorde, som han gjorde. Men han var et eksempel på en ung mand, der var kriminel og marginaliseret. Og hans historie viste, at vejen fra at have været med i kanten af bandemiljøet til at blive terrorist ikke er særlig lang,” siger Khaterah Parwani, der møder radikaliserede unge i den frivillige organisation Exitcirklen. - Foto: Leif Tuxen

En stor gruppe marginaliserede indvandrerdrenge får deres identitet i bander. Omar el-Husseins historie viste, at vejen fra bandemiljøet til terror ikke er særlig lang, siger Khaterah Parwani, der møder radikaliserede unge i sit rådgiverarbejde

Khaterah Parwani har aldrig kendt Omar el-Hussein den 22-årige gerningsmand, der stod bag et af de værste attentater i nyere tid på dansk jord. Danmarks angiveligt første dræbende terrorist siden 1985 tog to menneskers liv på under et døgn, inden han selv blev skudt af politiet på Svanevej i Københavns nordvestkvarter den 15. februar 2015.

Den 32-årige afghanskfødte jurastuderende Khaterah Parwani arbejder blandt andet med radikaliserede unge i den frivillige organisation Exitcirklen. Hun havde knap nok fordøjet de voldsomme begivenheder, da Deadline på DR 2 kort efter attentatet ringede for at få hende i studiet.

På det tidspunkt vidste hun nærmest ingenting om den formodede gerningsmand. Men samme dag blev hun ringet op af en gadeplansarbejder, der skaffede hende kontakt til miljøet omkring Omar el-Hussein. Siden har hun opsøgt en lærer og andre, der kendte den unge dansk-palæstinenser, som blot få uger inden attentaterne var blevet løsladt fra Vestre Fængsel efter en dom for grov vold.

”På mange måder var Omar el-Hussein det stereotype billede af en vred ung mand, der tidligt kom ind i kriminalitet og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.