Satireforsker ved Krudttønden: Jeg tænkte, lige om lidt dør jeg

”Vi er oppe mod den totalitære ideologi, som hedder islamisme, og som selvfølgelig ikke er en ideologi, ...

”Vi er oppe mod den totalitære ideologi, som hedder islamisme, og som selvfølgelig ikke er en ideologi, alle muslimer støtter. Omvendt er det heller ingen bagatel, men en kamp, vi er nødt til at kæmpe,” siger Dennis Meyhoff Brink. - Foto: Petra Theibel Jacobsen

Satireforsker Dennis Meyhoff Brink var til stede i kulturhuset Krudttønden den 14. februar 2015, da Omar El-Hussein gik til angreb. Begivenheden har både gjort ham mere opmærksom på at sikre sig flugtveje og på ytringsfriheds-kampens nødvendighed

Det var en almindelig, stille lørdag eftermiddag den 14. februar 2015. I kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København holdt Lars Vilks-komiteen et debatarrangement om blasfemi, og Dennis Meyhoff Brink, som er ekstern lektor ved Københavns Universitet og forsker i europæisk religionssatires historie, deltog.

”Alt var roligt. Ved indgangen blev der foretaget et sikkerhedstjek, men det fik mig ikke til at føle, at der var fare på færde. Når man bliver kontrolleret i lufthavnen, regner man heller ikke med, at flyet falder ned,” fortæller han.

Men omkring klokken 15.30, da arrangementet havde varet en halv time, hørte deltagerne nogle brag udenfor, som det tog nogle sekunder at dechifrere som skud.

”Så gik det som en ild igennem os. Folk rejste sig og løb i panik. Jeg sad halvanden meter fra indgangen og regnede med, at gerningsmændene ville komme ind her. Derfor løb jeg til en anden dør og prøvede at komme ud, men rystede så meget på hænderne, at jeg ikke kunne få den op. Så hørte jeg skud på den anden side af døren og turde ikke gå ud - ellers var jeg gået lige ud i armene på Omar,” beretter han.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.