Kirkeminister er parat til at fratage rabiate imamer retten til at vie par

RB plus Ny Danmarkskanon skal fremme integrationen. Kulturminister Bertel Haarder (V) vil have en ny fælles ...

”Jeg vil nu tage kontakt til Hans Gammeltoft-Hansen for at sikre mig, at udvalget er opmærksom på, at nogle forkyndere i Danmark kommer med så rabiate udtalelser, som vi så i aftes (tirsdag, red.),” siger Bertel Haarder. Foto: Sophia Juliane Lydolph / Scanpix Denmark

Kirkeminister Bertel Haarder (V) vil nu konsultere det såkaldte trossamfundsudvalg for at få afskaffet vielsesbemyndigelsen for imamer, der taler for stening af utro kvinder

Rabiate imamer, der tilskynder til vold og stening af utro kvinder, skal fremover ikke kunne bevare deres vielsesbemyndigelse i Danmark. Det siger kirkeminister Bertel Haarder (V) efter, at TV 2 tirsdag aften viste optagelser, hvor imamer i den århusianske Grimhøjmoské talte for både fysisk afstraffelse af børn og stening af utro kvinder.

”Det er helt uacceptabelt, når religiøse forkyndere tilskynder til den slags. Det er ikke alene imod menneskerettighederne – det er også stik imod alle ambitioner om, at vi skal have en bedre integration,” siger Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

Der findes i dag ingen regler for tilsyn med trossamfund, og det er baggrunden for, at der er nedsat et trossamfundsudvalg, der i øjeblikket overvejer vilkårene for i fremtiden at fratage trossamfund deres godkendelse. Formand for udvalget er forhenværende ombudsmand for Folketinget, professor Hans Gammeltoft-Hansen.

”Jeg vil nu tage kontakt til Hans Gammeltoft-Hansen for at sikre mig, at udvalget er opmærksom på, at nogle forkyndere i Danmark kommer med så rabiate udtalelser, som vi så i aftes (tirsdag, red.),” siger Bertel Haarder.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.