Kommuner får flere henvendelser om radikal islamisme

Debatten om radikalisering i danske fængsler, har atter taget fart. Vestre Fængsel. -Arkiv- RB PLUS ...

Antallet af henvendelser om radikalisering er vokset markant. Arkivfoto fra Vestre Fængsel. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix Denmark

Efter terrorangrebet i København sidste år får kommuner landet over flere henvendelser fra borgere, der frygter, at en ung er ved at blive yderligtgående islamist. I København iværksætter kommunen en indsats mod radikalisering i en femtedel af sagerne

Antallet af henvendelser fra bekymrede borgere og pædagoger, der ringer til kommunen, fordi de frygter, at en ung er ved at blive en del af en militant islamistisk gruppe, er vokset markant det seneste år.

Sådan lyder meldingen fra Aalborg, København, Odense og Aarhus Kommuner et år efter attentatet mod kulturhuset Krudttønden og Københavns synagoge den 14. og 15. februar 2015.

Københavns Kommune modtog i 2015 100 henvendelser om bekymring for radikalisering mod 60 i 2014. I 18 af sagerne fandt kommunens antiradikaliseringsenhed Vink henvendelserne så alvorlige, at der blev iværksat et forløb med mentorer eller forældrecoaching.

Samtlige disse sager drejede sig om unge, der følte sig tiltrukket af en militant islamistisk ideologi. De øvrige kommuner kan ikke levere statistik på antallet af henvendelser, men oplyser, at der kom flere henvendelser især i månederne efter attentaterne.

Københavns Kommunes integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) finder det foruroligende, at en femtedel af henvendelserne i København gav anledning til bekymring.

”Det er trods alt et stort tal i en mindre storby som København,” siger Anna

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.