Krav om medgift presser unge muslimer i Danmark

Allerede når de er 15 år, begynder en del unge mænd i det palæstinensiske indvandrermiljø i Danmark at overveje, hvordan de skal skaffe de mindst 200.000 kroner, som medgift, bryllupsfest og smykker til bruden til sin tid vil koste. Modelfoto. Iris

Dansk-palæstinensisk debattør oplever, at krav om høj medgift og store bryllupper presser unge muslimske mænd. Han opfordrer til en kritisk debat i indvandrermiljøerne. Flere repræsentanter for muslimske miljøer er enige

Allerede når de er 15 år, begynder en del unge mænd i det palæstinensiske indvandrermiljø i Danmark at overveje, hvordan de skal skaffe de mindst 200.000 kroner, som medgift, bryllupsfest og smykker til bruden til sin tid vil koste. I det hele taget lægger kravet om overdådige bryllupper og betalingen af den muslimske medgift ”mahr” til bruden et stort pres på mange unge muslimer, og ikke sjældent opgives bryllupsplaner på grund af pengemangel.

Det fortæller den 23-årige jurastuderende og debattør Tarek Hussein, der opfordrer de muslimske miljøer til at tage en debat om det pres, de ofte meget overdådige bryllupper og krav om høj medgift lægger på nogle unge.

Flere repræsentanter fra muslimske trossamfund i Danmark er enige og mener også, at det er på tide at skrue ned for både bryllupsambitioner og beløb til medgift.

Der er ingen danske undersøgelser af problemets omfang, men samtlige de kilder, Kristeligt Dagblad har talt med, vurderer, at fænomenet er udbredt blandt muslimer i Danmark.

”Oprindeligt var medgiften et symbolsk beløb. Mit indtryk er, at det særligt blandt arabiske muslimer er udbredt med en høj medgift.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.