Læger vil have stop for kønslæbe-kirurgi

relevante temaer

En række gynækologer kræver nu et stop for kosmetiske operationer hos piger med normale kønslæber

Kropsfiksering og porno får stadig flere kvinder - også 14-årige - til at ønske mindre kønslæber. Nu kræver gynækologer færre operationer. Det skriver Politiken lørdag.

De typiske begrundelser fra kvinder, der ønsker operationen, er gener under sex og cykling. Men reelt bunder behovet oftest i bekymring over kønsorganernes udseende.

- Stort set samtlige kvinder, der bliver opereret på den baggrund (skønhedsidealer, red.) hører til inden for det anatomisk normale spektrum, og der foreligger intet videnskabeligt belæg for at udføre indgrebet, skriver gynækolog og overlæge ved Holbæk Sygehus Lise Schleiss i et debatindlæg i Politiken lørdag.

- Ved at foretage operationen bidrager lægerne også til at sygeliggøre det normale, skriver Schleiss.

På hjemmesiden mylooks.dk, der er en guide til plastikkirurgi, kan kvinder udveksle erfaringer med operation af kønslæberne. Her skriver en 18-årig pige, hvorfor hun overvejer at få det gjort:

- Faktisk er dette problem så stort, at jeg aldrig har haft sex med nogen, jeg føler mig ikke smuk eller sexet, når de bare hænger ned, skriver hun, og en 14-årig pige giver udtryk for samme overvejelse.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

The Act of Killing - dokumentarfilm

kr. 210,00 Køb

Sæt med 8 smukke kunstkort af Arne Haugen Sørensen

kr. 115,00 Køb

HJERTET HAR ALTID DET SIDSTE ORD

kr. 249,00 Køb

KRIGEN 1914-1918

kr. 249,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.