Hurtige udskiftninger og hård retorik har udhulet ministerrollens status

Lars Løkke præsenterer ministerrokade foran Amalienborg mandag den 29. februar

Hverken medier, politikere eller alle mulige andre har holdt sig tilbage fra at pege på både den tidligere ministers og de to nye ministres kvalifikationer eller mangel på samme under den seneste uges politiske turbulens. Og utilfredsheden eller dommen er hurtig at eksekvere via de sociale medier. Foto: Scanpix / Scanpix Denmark

Engang kunne de fleste af os navnene på alle landets ministre, og selve embedet blev anset for et af de vigtigste overhovedet. Men hurtige udskiftninger og hård retorik har ifølge iagttagere udhulet ministerembedets status

”Der stod større respekt om ministerrollen tidligere. Både når man blev modtaget ude i landet og i medierne, men også internt på Christiansborg, hvor man faktisk talte med hinanden ansigt til ansigt, hvis der opstod misforståelser eller problemer.”

Sådan siger Britta Schall Holberg (V), der selv har været både indenrigsminister og senere landbrugsminister i Poul Schlüters firkløverregering i 1980’erne. Hendes udtalelser kommer efter en uge med voldsom politisk turbulens omkring tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), varsel om mistillidsvotum og endelig udskiftning på to af regeringens ministertaburetter.

Undervejs har hverken medier, politikere eller alle mulige andre holdt sig tilbage fra at pege på både den tidligere ministers og de to nye ministres kvalifikationer eller mangel på samme. Og utilfredsheden eller dommen er hurtig at eksekvere via de sociale medier.

Som Britta Schall Holberg ser det, er netop brugen af sociale medier en af årsagerne til, at vi dag oplever en dalende respekt for ministerembedet.

”Hvis der skal stå respekt om

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.