Mistænkt i Mariagersag: Politiet har misbrugt sin magt

Lærer Carsten Anhøj, der er sigtet for at chikanere lesbisk par fra Mariager, føler sig svigtet af politiet og medierne. Man har opstillet en præmis om, at man som kristen er imod homoseksuelle, lyder det fra Carsten Anhøj

Carsten Anhøj føler sig svigtet af politiet, efter at ny dokumentar fra Danmarks Radio sår tvivl om troværdigheden hos politiets eneste vidne, den lesbiske kvinde, Tulle Krøyer.
Carsten Anhøj føler sig svigtet af politiet, efter at ny dokumentar fra Danmarks Radio sår tvivl om troværdigheden hos politiets eneste vidne, den lesbiske kvinde, Tulle Krøyer. . Foto: DR Dokumentar.

I mere end et år har HF-lærer Carsten Anhøj været i politiets søgelys for chikane af en lesbisk familie fra Mariager.

Men en ny tv-dokumentar, DR sendte i aftes, sår alvorlig tvivl om, hvorvidt Carsten Anhøj overhovedet har været indblandet, eller om han tværtimod er blevet offer for et alvorligt svigt fra myndighedernes side.

”En ting er, at man ikke kan gardere sig mod mennesker, der ikke har en reel dagsorden, eller er imod at medierne skriver, hvad der passer dem, noget helt andet er, at politiet har ladet sig narre af de forhold og af hende (Tulle Krøyer, red.). Når man lægger alle de ting sammen, er det simpelthen så skuffende at opleve, at myndighederne misbruger deres magt på den måde,” siger Carsten Anhøj og henviser blandt andet til, at Nordjyllands Politi af Pinsekirken i Mariager fik tilbudt dokumentation for, at Tulle Krøyer, den ene lesbiske kvinde, løj, da hun overfor politiet sagde, at hun ikke vidste, hvem Carsten Anhøj var inden fotoidentifikationen hos politiet.

Det tilbud valgte politiet ikke at tage imod, men anholdte i stedet Carsten Anhøj for forbrydelser, som han ifølge ham selv aldrig har begået.

Sigtelsen går blandt andet på, at han har kastet affald ind i Tulle Krøyer og familiens have, at han har smidt en pose med hundelort mod familiens vindue, og at han har placeret et stykke papir med et kors ved et af familiens børns garderobe i børnehaven. Endelig skulle Tulle Krøyer have set Carsten Anhøj i sin have, hvor han angiveligt skulle have råbt ”I må brænde i helvede”.

Men der er ingen fysiske beviser for, at Carsten Anhøj skulle være involveret. Carsten Anhøj bad selv politiet om at tage dna-prøver af ham, og politiet fandt ikke spor af Carsten Anhøjs dna på bevismaterialet.

Dermed har politiet kun Tulle Krøyers vidneudsagn om chikanen som bevismateriale, og i gårsdagens tv-dokumentar om sagen fra Mariager blev der sat kraftige spørgsmålstegn ved Tulle Krøyers troværdighed.

Her kom det blandt andet frem, at Tulle Krøyer under andre navne har løjet om sin identitet.

Først som bankansat, hvor hun under navnet Linda Krøyer ifølge en tidligere kollega skulle have fortalt, at hun var i besiddelse af flere ejendomme. Siden havde hun ifølge en ekskæreste fortalt, denne gang under navnet Hanne Marino, at hun var ud af italiensk familie, at hendes mor var død, og at hun selv var alvorligt syg af kræft.

”Når man kender til de forhold, der gør sig gældende i sagen, og når politiet ved det, det gør den dag i dag, er jeg rystet over, at man opretholder sigtelsen,” siger Carsten Anhøj.

Han understreger, at han intet problem har med homoseksuelle. Han kommer regelmæssigt i Pinsekirken i Mariager, der ikke ønsker at vie homoseksuelle, men derfra og til, at han skulle have chikanereret en lesbisk familie, er der temmelig langt, mener Carsten Anhøj.

”Jeg kender ikke nogen, der har den slags holdninger til homoseksuelle, og jeg har det bestemt ikke selv. Jeg tror bare, at det har været let at opstille en præmis om, at kirken skulle være imod homoseksuelle. Den præmis har samtlige medier så åbenbart købt og fundet interessant, fordi det ifølge dem er en god historie, men det er ikke andet end en fordom,” siger Carsten Anhøj.

For ham er det værste dog ikke, at medierne har fejlet. Det store problem er, at politiet ifølge Carsten Anhøj har følt sig presset til at sigte ham efter mediernes dækning.

”De har velsagtens følt et behov for at være handlekraftige, og det er nok der, hvor jeg føler mig mest krænket,” siger Carsten Anhøj, der på det personlige plan har følt omkostningerne af at være under mistanke i mere end et år.

”Det siger sig selv, at det har været et meget stort pres at opleve den mistænkeliggørelse. Politiet gjorde ikke meget for at skjule, at jeg var sigtet. Og selvom langt de fleste i Mariager ikke tror på den historie, som medierne har fortalt, så er der stadig mennesker, der ikke vil se mig i øjnene. Jeg har i hvert fald haft mine søvnløse nætter, selvom jeg er et sorgløst menneske. Det har da også påvirket mine børn. Det har været hårdt at se, at de skulle mistænkeliggøres på grund af sagen.”