Ny plan skal give demente en bedre fremtid

Symptomerne på alzheimer mindskes, hvis patienten holder sig i form, men det er også vigtigt, at den ...

Symptomerne på alzheimer mindskes, hvis patienten holder sig i form, men det er også vigtigt, at den demente ikke er alene, siger Gunhild Waldemar, overlæge og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, NVD. - Arkiv Foto: Scanpix

Fagfolk krydser fingre for, at mere fysisk træning bliver en del af den kommende nationale handlingsplan for demente. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er åben over for forslaget, der kommer på bordet på en konference i Aarhus på mandag

Når demensen rammer, kan hverdagsopgaver pludseligt syne uoverskuelige, og tilværelsen kan ændre sig drastisk. Derfor sættes der nu fokus på, hvordan samfundet kan give en håndsrækning til de danskere, der er berørt af sygdommen.

På mandag samles politikere og fagfolk i Aarhus til konferencen ”Hvordan bliver Danmark et demensvenligt samfund?”, hvor de skal forsøge at finde løsninger til den kommende nationale handlingsplan, som kommer til efteråret.

Mere fysisk aktivitet er et håb for handlingsplanen blandt flere eksperter. Det fortæller socialpædagog Christina Blomqvist, der er leder af demenstilbuddet ”Aktivt Fællesskab” i Randers. Hun har arbejdet med demente i 10 år.

”Vi kan se, at brugerne får det bedre af at være fysisk aktive. Det forbedrer simpelthen deres livskvalitet. Vi har en bruger, der siger, at det er bedre end medicin.”

”Det sociale aspekt er meget vigtigt. De kan mødes med ligestillede, snakke om hverdagen og om de udfordringer, de møder i forbindelse med deres sygdom,” siger hun.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.