Ofre for terror blev mindet med lys, blomster og basket

En ubrudt kæde af levende lys fra Krudttønden på Østerbro til synagogen i Krystalgade i det indre København markerede årsdagen for terrorangrebet, hvor Dan Uzan også spillede en basketkamp for at mindes deres afdøde holdspiller. Foto: Scanpix

Danskerne lagde blomster og tændte lys på en dag, hvor også politikere skruede ned for deres politiske dagsordener for at ære og mindes de to mennesker, der mistede livet, da terroren for et år siden ramte Danmark

På årsdagen for terrorangrebet i København samledes danskerne om at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, de to uskyldige mænd, der på brutal vis mistede livet, da Omar el-Hussein den 14. februar gik amok i hovedstadens gader og bragte terroren til Danmark.

En ubrudt kæde af levende lys fra Krudttønden på Østerbro til synagogen i Krystalgade i det indre København bandt de to mænd og deres skæbner sammen, men sendte også et, fra arrangørernes side, klart og tydeligt signal om, at dagen ikke skulle bruges på politisk debat, men på at se fremad og sætte lid til den medmenneskelighed, der binder danskerne sammen på trods af deres forskelle.

Lysvandringen på årsdagen for terrorangrebet, der også blev markeret med blandt andet overrækkelsen af den nystiftede Finn Nørgaard-pris og afholdelsen af en minde-basketballkamp til ære for Dan Uzan, var derfor renset for politiske taler. Et helt bevidst valg fra de tre hovedarrangører: Finn Nørgaard Foreningen, Dan Uzan Fonden og Det Jødiske Samfund i Danmark.

”Angrebet har haft vidtrækkende konsekvenser for hele det danske samfund, og vi står fortsat foran store og vanskelige

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.