Opholdssted får hård kritik

Forstander Jørn Birk Nielsen Foto: Bjarne Bergius Hermansen /DR

relevante temaer

Børn fra behandlingshjemmet Schuberts Minde står frem og fortæller om trusler og nedværdigende behandling. Forstander afviser kritik

Trusler, isolation og anden nedværdigende behandling har i årevis været fast praksis på behandlingshjemmet C.M. Schuberts Minde i Ringkøbing.

Det mener 18 tidligere anbragte - hvoraf Politiken har været i kontakt med de 15 - som nu retter en samlet kritik mod stedets pædagogiske metoder, skriver Politiken fredag.

LÆS OGSÅ:  "Kæft, trit og flere knus" rejser en nødvendig debat

DR Dokumentaren 'Kæft, Trit og Knus' har over to sæsoner fulgt livet på opholdsstedet, hvis pædagogik nu også kritiseres af Børnerådet, Børns Vilkår, et etisk udvalg i Socialpædagogernes landsforbund og Dansk Socialrådgiverforening.

Ifølge de tidligere anbragte bliver mandsopdækning og fastholdelser brugt som opdragelsesmetoder på stedet, og det bekymrer professor i socialret ved Københavns Universitet, Kirsten Ketscher.

»Det er ikke i overensstemmelse med loven at låse børn inde og mandsopdække dem. Der er tale om tvangsmæssige foranstaltninger, og her stiller loven særlige krav«, siger Kirsten Ketscher til Politiken.

En af de unge fortæller, at hun blev låst inde hver dag, en anden, at hun blev sat på en stol i to dage, mens en tredje skulle spise alene i et hjørne i tre måneder.

Ifølge en udtalelse fra Socialpædagogernes Etiske Udvalg lever Schuberts Minde ikke op til FN's børnekonvention og til grundlæggende principper i magtanvendelsesbekendtgørelsen.

Forstander og psykolog på Schuberts Minde, Jørn Birk Nielsen, afviser over for Politiken:

»Vi følger bekendtgørelsens principper til punkt og prikke«, siger han og understreger, at forældre og børn på forhånd er orienteret om reglerne på stedet. Det er Ringkøbing-Skjern Kommune, der fører tilsyn med Schuberts Minde, og kommunen har hidtil ikke kritiseret stedets pædagogiske principper.

 

Tilføj kommentar

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.