Opskruede bryllupper bliver en byrde for unge muslimer

Illustration: Rasmus Juul

Det er nødvendigt, at de muslimske miljøer tager en kritisk debat om høje krav til medgift, for det lægger et pres på unge mænd, mener en debattør og en forsker

Da forfatteren Ahmad Mahmouds ældste broder skulle giftes, gav han sin brud en medgift på omkring 50.000 kroner, og desuden betalte han møbler til parrets fælles lejlighed.

Den 28-årige forfatter, der i bogen ”Sort Land” har beskrevet sin opvækst i en palæstinensisk flygtningefamilie i boligkvarteret Askerød syd for København, har seks ældre søskende, der alle har givet eller modtaget medgift i forbindelse med ægteskabet.

”Det er omkring 15 år siden, at min ældste bror blev gift. Mine yngre søskende har også fulgt traditionen. Den eksisterer stadig, selvom medgiften for flere unge end tidligere er blevet et symbolsk beløb,” fortæller Ahmad Mahmoud.

Den 23-årige jurastuderende Tarek Hussein, der er opvokset i en palæstinensisk flygtningefamilie i Vejle, oplever, at brudgomme på hans egen alder forventes at stille med mindst 200.000 kroner til bryllupsfest, brudens tøj, møbler og medgift. Han mener, det er et alvorligt problem for de unge og deres familier, at de skal rejse så mange penge. I nogle tilfælde betyder det, at den unge og familien må gældsætte sig.

I andre tilfælde må den unge udskyde eller helt opgive

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.