Politikere vil se på racismeparagraf efter dom

Den omdiskuterede racismeparagraf blev i torsdags taget i brug, da Retten i Helsingør dømte en 65-årig mand for racisme. Men dommen vækker både undren og skuffelse blandt flere politikere, blandt andre SF's retsordfører Lisbeth Bech Poulsen og Liberal Alliances Henrik Dahl. Foto: Torkil Adsersen/Thomas Lekfeldt / Scanpix

Flere politikere undrer sig over, at en mand i fredags i retten i Helsingør blev dømt for racisme, efter at han på Facebook kritiserede islam. Nu vil de have politiske drøftelser om racismeparagraffen

Det bunder i en manglende forståelse af sondringen mellem islam og islamisme, når retten i Helsingør dømmer en mand for racisme. Det mener flere politikere, som nu vil have, at paragraffen skal drøftes politisk.

Den omdiskuterede racismeparagraf blev i torsdags taget i brug, da Retten i Helsingør dømte en 65-årig mand for racisme. Ifølge domsudskriftet var det i forbindelse med ballade i en beboerforening, hvor bestyrelsen angiveligt var blevet kuppet af personer med tilknytning til Hizb ut-Tahrir, at manden havde skrevet følgende på sin vens Facebookvæg:

”“ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som Nazismen. Den massive indvandring af Islamister her til Danmark, er det mest ødelæggende det danske samfund har været udsat for i nyere historisk tid”.

Den kommentar førte i torsdags til, at manden blev dømt for overtrædelse af racismeparagraffen, straffelovens paragraf 266b, hvilket Retten i Helsingør takserede til fire dagbøder á 400 kroner.

Men dommen vækker både undren og skuffelse blandt flere politikere, blandt andre SF's retsordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.