Politiske ydmygelser koster dyrt

"Politiske ydmygelser er farlige. De kan forpeste samarbejdsmuligheder i årevis, og de kan få partier til at falde fra hinanden," skriver Henrik Hoffmann-Hansen. Foto: Palle Peter Skov / Scanpix Denmark

De Konservative fik væltet miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), men prisen kan blive et endnu dårligere samarbejdsklima i den borgerlige blok

Socialdemokratiet skulle bruge 20 år på at komme sig over formandsopgøret mellem Svend Auken og Poul Nyrup Rasmussen i 1992. Centrumdemokraterne og Kristeligt Folkeparti kom aldrig igen med i en borgerlig regering, efter at daværende statsminister Poul Schlüter (K) smed dem ud af firkløverregeringen i 1988.

Og De Radikale kom til at svinge taktstokken i de socialdemokratisk ledede regeringer fra 2011, efter at Socialdemokratiets daværende politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, ellers havde slået fast, at der ikke ville blive ændret et komma i Socialdemokratiets og SF's fælles udlændinge- og skattepolitik.

Politiske ydmygelser er farlige. De kan forpeste samarbejdsmuligheder i årevis, og de kan få partier til at falde fra hinanden. Om nogen ved de det hos De Konservative, der i slutningen af 1990'erne blev splintret af en fløjkrig, hvor personlige ydmygelser hørte til dagens uorden.

Det er måske en af forklaringerne på, at partileder Søren Pape Poulsen (K) ikke i disse dage går jublende rundt og fejrer, at han har vundet magtspillet over statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Ganske vist lykkedes det i lørdags

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.